Непознати следили Брукс Нейдър с помощта на AirTag

Неизвестно лице поставило локализиращото устройство в палтото на модела и я проследило до дома ѝ

Непознати следили Брукс Нейдър с помощта на AirTag | StandartNews.com

AirTag на Apple, който бе представен миналата пролет, може да помогне на човек да намери редица свои вещи. Този вид джаджи помагат много при намиране на ключове, портфейли и дори предмети като дъски за скейтборд и велосипеди. Още от момента на тяхното обявяване обаче редица скептици заподозряха, че с тях могат да бъдат следени и хора неправомерно.

С това се е сблъскала Брукс Нейдър. Моделът на бански твърди, че някой тайно е поставил AirTag в палтото ѝ и я е следил в продължение на няколко часа. Миналата седмица тя очаквала приятели в претъпкан бар в Манхатън с палтото си на стола зад нея. По-късно тя  си тръгнала и компанията  се отправила на разходка из други заведения.

Нейдър споделя в своя Instagram, че докато се прибирала сама вкъщи, телефонът й я предупредил за това, че тя носи непознат AirTag в себе си. Благодарение на функционалността, която имат таговете на Apple, тя била предупредена, че е възможно някой да я следи.

Това не е първият път, когато AirTags се използват за проследяване на движенията на хора неправомерно. Преди време се появиха съобщения за крадци, които ги използват, за да следват и крадат автомобили от висок клас.  Именно в резултат на тези потенциални проблеми Apple пусна и специална функционалност за iPhone, която алармира, ако около вас има непознат AirtTag. Чрез приложението Tracker Detect Брукс Нейдър е разбрана за поставения в джоба ѝ таг и за това, че вероятно някой я следи.

Четете повече технологични новини в нашата специализирана рубрика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай