Събота,

Не е за вярване за колко продадоха айфон от 2007 г.

От: Стандарт -
1423
Не е за вярване за колко продадоха айфон от 2007 г.
A
A
A

На онлайн търг в неделя iPhone от първо поколение от 2007 г. е бил продаден за повече от 63 000 долара, или над 100 пъти повече от първоначалната му цена.  

Наречен от организатора на търга LCG Auctions “iPhone първо издание", апаратът никога не е бил отварян, посочва CNN, цитирана от profit.bg. 

Оригиналният iPhone от тази модификация струваше 599 долара и предлагаше на първите потребители на Apple 3,5-инчов екран с 2-мегапикселова камера, 4GB или 8GB памет, достъп до интернет и iTunes. Той нямаше магазин за приложения, работеше в 2G мрежа и беше ексклузивен за мрежата на AT&T, припомня още новинарската агенция. 

Онлайн наддаването започна по-рано този месец на цена от 2500 долара. Според уебсайта на LCG за него е имало общо 27 наддавания, а Марк Монтеро, основател на LCG Auctions, коментира пред CNN, че за модела от първо поколение са се борили 10 купувачи. В крайна сметка победителят е "физическо лице от САЩ". 

Иначе, собственик на версията с 8 GB е била художничката на козметични татуировки Карън Грийн, която го получава като подарък, но дори не го отваря. Тя разказва за това в предаване, наречено "The Doctor & The Diva" през 2019 г., в рамките на което професионален оценител му поставя цена от 5000 долара, припомня още CNN.  

Друг неотварян iPhone от първо поколение като този на Грийн е продаден за над 39 000 долара, отново от LCG Auctions, на търг, който приключва през октомври. 

Дали тази цена си заслужава? За едни - да, за други - не. Но е факт, че iPhone промени начина, по който милиарди хора по света общуват, извършват плащания, вършат работата си, правят снимки и дори се събуждат сутрин. Той промени из основи десетки индустрии и даде живот на много други. 

През 2007 г., говорейки на годишното изложение Macworld на Apple, тогавашният шеф на компанията Стив Джобс открива презентацията си с думите: "Днес заедно ще напишем история". Той определя новия смартфон като "революционен мобилен телефон", който ще включва iPod, телефон и нещо, което тогава нарича "интернет комуникатор". 

"Това е истинска революция!”, казва Джобс през 2007 г. И към днешна дата знаем - историята потвърди неговите думи. 


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Айфон Търг Цена