НАСА стартира собствена услуга за стрийминг на видео

Агенцията планира да уеднакви езика на интерфейса на всички свои сайтове, заяви главният информационен директор на НАСА Джеф Сийтън

НАСА стартира собствена услуга за стрийминг на видео | StandartNews.com

НАСА се подготвя да възобнови мрежата си от уебсайтове, да пусне актуализирани версии на приложенията за мобилни устройства и телевизионни платформи и да стартира собствена услуга за стрийминг на видео, поддържана от реклами, до края на годината.

Агенцията планира да уеднакви езика на интерфейса на всички свои сайтове, заяви главният информационен директор на НАСА Джеф Сийтън. Ще бъдат изцяло преработени ресурсите nasa.gov и science.nasa.gov - те ще получат обща навигация и търсачка. Новият дизайн и новите функции ще бъдат тествани на бета-версия на сайта, която ще бъде непрекъснато обновявана през следващите месеци.

През тази година е планирано и обновяване на колекцията от приложения на НАСА - те ще поддържат собствена стрийминг услуга, която ще се нарича NASA+. Услугата ще се финансира от реклама и в нея ще има възможност за гледане на оригинални сериали и предавания на живо на агенцията. Стрийминг платформата ще се появи на устройства с iOS и Android, в интернет и на телевизионни платформи, включително Roku, Apple TV и Fire TV. Възможно е да бъдат засегнати и плейърите Google Chromecast.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай