Мъск иска да разшири значително аудиторията на Twitter

Платформата трябва да се използва от по-голямата част от Америка

Мъск иска да разшири значително аудиторията на Twitter | StandartNews.com

Ръководителят на Tesla и SpaceX Илон Мъск заяви, че иска да разшири обхвата на Twitter в САЩ. Според него сега социалната мрежа е "нишов" продукт и той би искал да гарантира, че в бъдеще ще се използва от възможно най-много американци.

В разговор с репортери на червения килим преди събитието Мet Gala в Ню Йорк Мъск заяви, че важен показател за успеха ще бъде дали Twitter може да разшири потребителската си база. Според последния финансов отчет на Twitter около 40 милиона американци използват платформата ежедневно.

"В момента това е само ниша. Искам много по-голям процент от населението на страната да присъства в платформата и да участва в диалога", заяви Мъск. Според него, социалната мрежа трябва да има възможно най-широк обхват от потребители и в идеалния случай "трябва да се използва от по-голямата част от Америка". Милиардерът също така изрази намерението си да бъде по-прозрачен относно начина, по който туитовете се популяризират и понижават.

Запитан за възможността за масови съкращения на служители, той каза: "това е свободна страна". "Разбира се, ако някой не е доволен, може да отиде другаде. Това е нормално", добави Мъск.

Припомняме, че миналия месец стана ясно, че Илон Мъск се е съгласил да купи Twitter за 44 млрд. долара. След приключване на сделката компанията ще престане да се търгува публично и ще стане частна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай