Понеделник,

Московският съд запорира активи на руския филиал на Google за още 500 млн. рубли

От: Кристиан Антонов -
1618
Московският съд запорира активи на руския филиал на Google за още 500 млн. рубли
A
A
A

Арбитражният съд в Москва по молба на АНО "ТВ-Новости", основател на телевизионния канал RT, е наложил запор върху всички парични средства (включително и тези, които ще постъпват само по банкови сметки), както и върху цялото движимо и недвижимо имущество на руското дъщерно дружество на "Гугъл", ООО "Гугъл", на стойност 500 млн. рубли, съобщава ресурсът Forbes.ru, като се позовава на съдебното решение от 17 май.

В иска, подаден от TV News, според който са предприети временни мерки, се иска Google Ireland Limited, Google LLC и Google LLC да бъдат задължени да възстановят достъпа до блокираните канали на RT в YouTube. Ищецът поиска също така да събере съдебна глоба, в случай че ответникът не изпълни съдебното решение.

Ден по-рано руската структура на Google обяви, че планира да подаде молба до арбитражния съд за обявяване на собствения си фалит. Дружеството заяви, че от март насам е "очаквало собствения си фалит и невъзможността да изпълни паричните си задължения". Според пресслужбата на Google запорът на банковата сметка на руското подразделение е направил невъзможно функционирането на офиса, включително задържането на служители и изплащането на заплати, плащането на доставчици и изпълнители, както и изпълнението на други финансови задължения.

Преди това активи на Google на стойност 500 млн. рубли бяха запорирани в рамките на подобни съдебни дела, заведени от телевизионната компания NTV и GPM Entertainment TV, член на "Газпром-Медия". През декември миналата година Google беше глобен със 7,22 млрд. рубли в Русия за това, че многократно не е премахвал материали, чието разпространение е забранено в Русия.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Русия Google Съд