Московският съд запорира активи на руския филиал на Google за още 500 млн. рубли

Ден по-рано руската структура на Google обяви, че планира да подаде молба до арбитражния съд за обявяване на собствения си фалит

Московският съд запорира активи на руския филиал на Google за още 500 млн. рубли | StandartNews.com

Арбитражният съд в Москва по молба на АНО "ТВ-Новости", основател на телевизионния канал RT, е наложил запор върху всички парични средства (включително и тези, които ще постъпват само по банкови сметки), както и върху цялото движимо и недвижимо имущество на руското дъщерно дружество на "Гугъл", ООО "Гугъл", на стойност 500 млн. рубли, съобщава ресурсът Forbes.ru, като се позовава на съдебното решение от 17 май.

В иска, подаден от TV News, според който са предприети временни мерки, се иска Google Ireland Limited, Google LLC и Google LLC да бъдат задължени да възстановят достъпа до блокираните канали на RT в YouTube. Ищецът поиска също така да събере съдебна глоба, в случай че ответникът не изпълни съдебното решение.

Ден по-рано руската структура на Google обяви, че планира да подаде молба до арбитражния съд за обявяване на собствения си фалит. Дружеството заяви, че от март насам е "очаквало собствения си фалит и невъзможността да изпълни паричните си задължения". Според пресслужбата на Google запорът на банковата сметка на руското подразделение е направил невъзможно функционирането на офиса, включително задържането на служители и изплащането на заплати, плащането на доставчици и изпълнители, както и изпълнението на други финансови задължения.

Преди това активи на Google на стойност 500 млн. рубли бяха запорирани в рамките на подобни съдебни дела, заведени от телевизионната компания NTV и GPM Entertainment TV, член на "Газпром-Медия". През декември миналата година Google беше глобен със 7,22 млрд. рубли в Русия за това, че многократно не е премахвал материали, чието разпространение е забранено в Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай