Microsoft 365 „Copilot“ включва AI в свои приложения

С него се създават презентации на PowerPoint от документи на Word

Microsoft 365 „Copilot“ включва AI в свои приложения | StandartNews.com

На своето събитие „Бъдещето на работата“ Microsoft разкри базиран на изкуствен интелект Microsoft 365 Copilot, който може да създава съдържание в приложения на Office, използвайки текстови заявки. Можете да поискате от PowerPoint да създаде презентация въз основа на документ на Word, например, и дори да го накарате да прилага анимации или стилове във всички ваши слайдове.

Други приложения също имат подобна функционалност. Word може да създаде предложение въз основа на данни от електронна таблица, Excel може да раздели данните или да предвиди ефекта от промяна на променлива. Outlook може да обобщава имейли или чернови на отговори, докато Teams могат да обобщават срещите или дори да претеглят плюсовете и минусите на дискусионна тема. Нов инструмент за бизнес чат предоставя информация от множество приложения за справяне с развитието на проекти, клиентски инциденти и планиране.

Новата технология работи на същия модел OpenAI GPT-4, който захранва надграденото търсене в Bing, което се разпространява за всички. Технологията има по-висока производителност и е по-малко вероятно да излезе извън приетите граници от предшественика на GPT-3.5, който в момента захранва ChatGPT.

Microsoft планира да разшири достъпа през "следващите месеци" и ще сподели подробности за контролите на ИТ администратора, за да помогне за внедряването на технологията. Цените и други подробности ще бъдат налични през следващите месеци, казват от компанията.

Допълненията идват само дни след като Google оповести, че ще внесе генериращ AI в приложенията на Gmail и Workspace като Docs и Slides. Инструментите ще  позволят да проектирате и преработвате съдържание и дори автоматично да генерирате изображения и видеоклипове за презентации. Функцията ще бъде достъпна само за англоезични потребители в САЩ до края на март, но в бъдеще трябва да достигне до повече езици и държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай