Mercedes-Benz ще даде възможност на собствениците на автомобили в САЩ да общуват с ChatGPT, докато шофират

Личните данни на клиентите в експеримента ще се съхраняват в облачната инфраструктура на Mercedes-Benz

Mercedes-Benz ще даде възможност на собствениците на автомобили в САЩ да общуват с ChatGPT, докато шофират | StandartNews.com

Интегрирането на системи с изкуствен интелект с гласови асистенти беше въпрос на време и германската марка Mercedes-Benz реши да бъде един от пионерите, като отвори достъпа до ChatGPT за своите клиенти в САЩ за три месеца, за да тества по-нататъшното развитие на подобна интеграция.

Собствениците на автомобили Mercedes-Benz с гласов асистент MBUX ще трябва да изтеглят актуализация на софтуера, за да участват в тестовата програма. Според изчисленията на автомобилния производител до 900 000 собственици на автомобили в САЩ ще могат да участват в тестването на функцията. Гласовите запитвания, които те ще формират част от взаимодействието с бордовия виртуален асистент MBUX, ще бъдат обработвани от чатбота ChatGPT благодарение на интеграцията на услугата със специалната облачна инфраструктура на Microsoft, поддържаща разработчика под формата на OpenAI.

Германската компания се надява, че интеграцията с ChatGPT ще помогне отговорите на бордовия асистент MBUX да станат по-естествени. Освен това водачът ще може да задава въпроси, които нямат нищо общо с функциите за управление на бордовите системи на автомобила. Ще бъде възможно буквално да се води разговор с автомобила, както се отбелязва в прессъобщението на автомобилния производител. С течение на времето възможностите на софтуерния пакет MBUX ще се разширят и собствениците на автомобили ще могат да правят резервации за ресторанти, да купуват билети за кино и да изпълняват други задачи, като просто отправят гласови заявки към виртуалния асистент по естествен начин.

Личните данни на клиентите в експеримента ще се съхраняват в облачната инфраструктура на Mercedes-Benz, предварително обработени, за да се постигне анонимност. След експеримента в САЩ автомобилният производител се надява да разработи подобни предложения за клиенти в други държави и на езици, различни от английския. Конкурентът General Motors обяви намеренията си да използва ChatGPT в своите автомобили още през март тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай