Марк Зукърбърг забогатя с 44 милиарда щ. долара тази година

В един момент състоянието на Зукърбърг е намаляло с повече от 100 млрд. долара от пика си

Марк Зукърбърг забогатя с 44 милиарда щ. долара тази година | StandartNews.com

Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг е направил значителен залог на мета-вселената и е изразил готовност да доминира в индустрията за виртуална реалност на всяка цена. Това не е евтино, но тази година състоянието на бизнесмена е нараснало с 44 млрд. долара - повече от всеки друг в списъка на милиардерите на Bloomberg.

В един момент състоянието на Зукърбърг е намаляло с повече от 100 млрд. долара от пика си и това със сигурност е болезнено за човек, който преди няколко години заемаше трето място в списъка на най-богатите хора в света. Тази година той се върна от виртуалния свят в реалния: обяви година на ефективност в Meta, засили атаката си на фронта на изкуствения интелект и дори подготвя платформа, която да се конкурира с Twitter.

Усилията изглежда започват да се отплащат. Състоянието на Зукърбърг, представено най-вече от дела му в Meta, е нараснало с около 44 млрд. долара тази година, повече от всеки друг в списъка на милиардерите на Bloomberg. Инвеститорите са оптимистично настроени към плана с година на ефективност в Meta, като акциите на компанията са се повишили с повече от 100 % тази година, а състоянието на Зукърбърг е нараснало до 89,9 млрд. долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай