Магазините на Gucci ще приемат криптовалути в САЩ

Услугата ще бъде пусната по-късно този месец

Магазините на Gucci ще приемат криптовалути в САЩ | StandartNews.com

Италианската луксозна марка Gucci ще започне да приема плащания в криптовалути в някои от магазините си в Америка. Клиентите ще могат да плащат с редица криптовалути, включително Bitcoin, Ethereum и Litecoin.

Услугата ще бъде пусната по-късно този месец в някои от водещите й търговски обекти, включително Rodeo Drive в Лос Анджелис и Wooster Street в Ню Йорк.

Gucci, собственост на френската Kering, се присъединява към все по-голям брой компании, които започнаха да приемат виртуални валути. Фирмата заяви, че също така ще приема плащания в Shiba Inu и Dogecoin - така наречената "мем" криптовалута, която първоначално е създадена като шега.

Клиентите, които плащат в магазини с криптовалути, ще получат имейл с QR код, който да използват с портфейл за цифрови активи - приложение за финансови транзакции, което работи на мобилни устройства.

Марката заяви, че планира да въведе политиката във всички северноамерикански магазини в близко бъдеще.

Решението за подонмо плащане на такава високопрофилна марка бележи още една стъпка напред за приемането на криптовалути от масовия бизнес.

Някои от най-големите световни марки вече приемат цифрови валути, включително технологичния гигант Microsoft, американската телекомуникационна фирма AT&T и кафенета Starbucks.

През последната година биткойн стана законно платежно средство в две държави – Салвадор и Централноафриканската република .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай