LED кино екранът ‘LG MIRACLASS’ носи завладяващо зрителско изживяване в кината

Новият бранд за кино екрани на компанията, LG Miraclass, използва LED технология, за да издигне изживяването пред големия екран до нови висоти

LED кино екранът ‘LG MIRACLASS’ носи завладяващо зрителско изживяване в кината | StandartNews.com

Новият бранд за кино екрани на компанията, LG Miraclass, използва LED технология, за да издигне изживяването пред големия екран до нови висоти

 

LG Electronics (LG) обяви лансирането на новия бранд за LED екрани за кино, LG Miraclass. Идеален за операторите на кина, които искат да представят на киноманите нова, първокласна услуга и завладяващо зрителско изживяване, последната линия LG LED екрани предоставя реалистични изображения с естествени цветове и дълбоко черно.

Името ‘Miraclass’ – комбинация от думите Miracle (чудо) и Class (класа) – означава качество на картината, което увеличава чувството на истинско потапяне във филма. Благодарение на усъвършенстваната LED технология, дисплеите LG Miraclass помагат на филмите да оживеят, подобрявайки изживяването в киносалоните и предлагайки добавена стойност на собствениците на салони и операторите.

LG Miraclass за момента включва 4 продуктови линии, които предлагат избор от различни размери (от 14 до 101 квадратни метра) и резолюция на екрана (4K/2K). С широчина от 5 метра, моделите LDAA025-1 и LDAA012 са добра опция за кина с по-малък капацитет, които са все по-популярни сред аудиторията през последните години. Всички дисплеи Miraclass осигуряват съвместимост със сървъра Integrated Media Server на Dolby, IMS3000, което означава, че собствениците на кина ще могат да предложат първокласни картина и звук, които подобряват зрителското изживяване.

Използвайки самосветещи LED пиксели, всеки от LG Miraclass моделите осигурява 24-битова обработка и забележителен контраст, за да даде на изображенията на екрана дълбочина и реалистичност. Освен това, моделите могат да се похвалят с със силна, устойчива яркост, без затъмняване в ъглите, както и ясни картини без изкривявания. Нещо повече, LG Miraclass има възможност да изобразява 68.7 милиарда цветови вариации, позволявайки на зрителите да изживеят повече филми така, както създателите им са предвидили. 

LG Miraclass осигурява и лесно управление за операторите в кината, благодарение на интуитивния си софтуер, както и позволява оптимизиране на пространството, елиминирайки необходимостта от прожекционна стая. В допълнение, яркостта на LG Miraclass може да бъде настройвана на 5 нива – от 48 до 300 нита, което дава възможност да се пригоди за различни сценарии: от 2D/3D филми до съдържание за корпоративни презентации и специални церемонии.

„В LG сме уверени, че LG Miraclass ще задоволи нуждите на операторите и ще посрещне очакванията на киноманите, които търсят запомнящо се кино изживяване,“ сподели Пайк Ки-мун, старши вице-президент и ръководител на Information Display business unit в LG Electronics Business Solutions Company. „За да отговорим на нарастващото търсене и различните нужди на кино компаниите, в бъдеще ще представим още продуктови серии и модели.“

Въпреки относително скорошното лансиране на LED кино екрани, LG LED базираните дисплеи вече могат да бъдат открити в няколко големи кино вериги в света, с все повече планирани инсталации в Азия, Европа и Северна Америка. В Испания, LG Miraclass екран е инсталиран скоро в кино Odeon Multicines в Виланова, като се очакват още бройки да бъдат монтирани в кината Odeon Multicines в Мадрид и Барселона. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай