Криптовалутата Ethereum поскъпна с над 100% спрямо дъното си през юни

Трябва да се отбележи, че както биткойн, така и Етериум все още струват само 60% от пиковите си котировки от ноември миналата година

Криптовалутата Ethereum поскъпна с над 100% спрямо дъното си през юни | StandartNews.com

След като достигна най-ниската си цена в средата на юни, криптовалутата Етериум се повиши и се вече се представя значително по-добре от биткойн. Биткойнът достигна най-ниската си стойност от 17 601 долара на 19 юни и оттогава е нараснал с 31%, докато Етериум, който падна до 880,93 долара в същия ден, добави впечатляващите 106%.

Оптимизмът на инвеститорите се дължи на предстоящата промяна в алгоритъма на Етериум. След събитието Merge, което се очаква на 15 септември, блокчейнът ще премине към модел Proof-of-Stake, изоставяйки добива. Консумацията на енергия в мрежата ще бъде намалена с повече от 99%, а транзакциите ще бъдат ускорени.

Трябва да се отбележи, че както биткойн, така и Етериум все още струват само 60% от пиковите си котировки от ноември миналата година, а през тази година криптовалутната индустрия има сериозни проблеми. След фалита на различни услуги, затварянето на големи проекти и други инциденти, пазарната капитализация на криптовалутите загуби близо 2 трилиона долара. На този фон активният растеж на Етериум е още по-ярък.

В момента токенът се търгува близо до 1800 щ. долара, а анализаторите са убедени, че това не е границата. Според CNBC криптовалутата може да достигне и 2000 долара. Анализаторът на CryptoCompare Джейкъб Джоузеф напомни, че до края на август не се очакват срещи на финансовия отдел на САЩ, чиито решения биха могли да повлияят на динамиката на фондовите пазари, което означава, че Етериум може да поскъпне до обновяването на блокчейна. Единственият отрицателен фактор може да бъде допълнително забавяне на събитието Merge, което предстои в средата на следващия месец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай