Петък,

Китай има първата таксиметрова компания с роботакси

От: екип на Стандарт -
260
Китай има първата таксиметрова компания с роботакси
A
A
A

Компанията Pony.ai получи лиценз за управление на своята автономна таксиметрова услуга в Китай, което я прави първата, спечелила одобрението на страната. От май, поддържаната от Toyota услуга robotaxi ще управлява 100 автономни превозни средства в квартал Нанша в Гуанджоу и по-късно ще се разшири, за да обслужва други части на града.

Pony.ai казва, че пътуващите могат да викат и плащат за пътуване от приложението на компанията между 8:30 сутринта до 22:30 часа и че тарифите ще съответстват на „стандартните цени за таксита“ в Гуанджоу. Автономните превозни средства също ще имат шофьор в колата с цел безопасността, но планира да ги премахне за „кратък до междинен период от време“.

През ноември китайският стартъп получи одобрение, но не и лиценз, да управлява 67 превозни средства в Пекин. Освен това работи да влезе в САЩ, перспектива, която избледнява, след като едно от автономните му превозни средства катастрофира в Калифорния. Компанията тества своите превозни средства в щата от 2017 г. и миналата година получи разрешение за експлоатация на превозните си средства без шофьори.

Pony.ai казва, че е извършил над 700 000 пътувания от април 2022 г. и почти 80 процента от пътуващите са редовни клиенти.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията