Хлебарки в електрическата техника - как да се отървем от тях

Те обичат тъмнината, топлината и уединението. А какъв по-добър начин да си ги осигурят, освен да се приютят в чувствителната ни домашна електроника?

Хлебарки в електрическата техника - как да се отървем от тях | StandartNews.com

Хлебарките са грозни и неприятни животинки, разнасящи различни зарази, които обикновено сме свикнали да виждаме в банята, кухнята или коридора си. Едва ли имаме очаквания, че ще посмеят да навлязат в по-скришни и деликатни локации.

Лоша новина - всяка средностатистическа орда от хлебарки, освен храната и влагата, обича и тъмнината, топлината и уединението. А какъв по-добър начин да си ги осигури, освен да се приюти в чувствителната ни домашна електроника?

На какви необичайни места можем да намерим хлебарки?

За съжаление, от нашествие не са застраховани технологични устройства в дома като контакти, гейминг конзола, електрониката в задната част на хладилника, като и всеки средностатистически електроуред. Вярвате или не, в интернет можете да откриете всякакви фрапантни случаи на хора, които вадят хлебарки от кафемашината си например. 

Така че следва да не сваляте гарда от илюзорно чувство за безопасност и винаги да сте готови за борба с хлебарки навсякъде и по всяко време.

Как да разберем, че имаме хлебарки в уредите си?

Хлебарките оставят след себе си секрети и неприятни изпражнения, които обикновено са черни на цвят точки, разпръснати около захранването или кабелните портове на електрическото устройство. Друг признак е наличие на разпознаваемата им кафява или черна обвивка. Не забравяйте - всяка пукнатина или дори дребен отвор са съвсем достатъчни, за да пропълзят и да се настанят комфортно в окабеляването ви.

Как да се справим с напастта от хлебарки, нападнала електроуредите ни?

Заложете на професионална ДДД фирма

Това е първото и най-добро решение на въпроса, което можем да предложим. Няма кой да надмине по резултат и ефективност професионалистите в бранша. Доверете се на доказана фирма с дългогодишен опит на пазара и множество доволни клиенти. Лесно можете да съберете информация от интернет под формата на отзиви, мнения на потребители и препоръки. Цените за унищожаване на хлебарки са съвсем прилични, особено като се има предвид стойността на някои от потенциално засегнатите електроуреди.

И все пак, ако се чувствате достатъчно уверени в крайния резултат, ще предложим и няколко самостоятелни подхода за справяне с хлебарките в електрониката. Естествено, трябва да се съобразим с чувствителната локация и да не ползваме нищо прекалено агресивно и противопоказно за пластмаса и метал.

Поставете изкусителна примамка с отрова

Отделете малко количество от подходяща отрова против хлебарки и я поставете на лист в близост до засегнатата техника. Повечето субстанции от този тип излъчват неустоима за неприятните насекоми миризма, която ги кара да се отбият до импровизираната трапеза за едно бързо похапване, преди да се приберат на тъмно и топло в електроуреда. В случая обаче подобно решение би било фатално.

Обърнете внимание, че подобен метод на действие е рисков, ако имате домашен любимец или малко дете в домакинството.

Напръскайте с подходящ спрей

На пазара съществуват различни вариации на спрейове срещу хлебарки, но главните условия, които трябва да вземете предвид, са следните: да е безопасен за електрониката и да отстранява не само зрели насекоми, а екземпляри във всеки един жизнен етап на развитие. По този начин ограничавате популацията и се грижите за бъдещото си спокойствие. Неприятното тук е, че се изисква дебнене и времева инвестиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай