Изложението E3 2022 отново ще бъде само онлайн

Опасенията от Covid-19 накараха организаторите да се откажат от шоу с посетители

Изложението E3 2022 отново ще бъде само онлайн | StandartNews.com

Electronic Entertainment Expo или E3 накратко е едно от най-големите ежегодни събития за видеоигри. След появата на COVID-19, изданието през 2020 г. бе изцяло отложено, а миналата година Асоциацията на развлекателния софтуер (ESA) бе принудена да трансформира E3 2021 в онлайн формат. Такова ще е и изданието на изложението през тази година.

Асоциацията сподели пред журналисти, че „поради продължаващите рискове за здравето около COVID-19 и потенциалното му въздействие върху безопасността на изложителите и присъстващите, E3 няма да се проведе присъствено през 2022 г. Оставаме невероятно развълнувани от бъдещето на E3 и очакваме скоро да обявим повече подробности.”

ESA не споделя повече подробности относно самото провеждане за сега. Подобно на изложението CES, най-вероятно премиерите на компаниите ще бъдат предавани онлайн и ще могат да се гледат безплатно в няколко различни канала.

Новината идва, след като много други присъствени събития в САЩ бяха  отложени или дори отменени след огромен скок в случаите на COVID-19 в Съединените щати и Европа, поради по-новия вариант Omicron.  Amazon, T-Mobile, Meta, Twitter, Pinterest и други компании отказаха да се представят лично на събитието CES 2022 тази седмица, въпреки че то продължи по план с компаниите, които все пак решиха да присъстват.

Пикът в случаите на COVID може и да приключи до лятото, когато традиционно се провежда E3, но сега е времето, в което компаниите резервират площ и финализират плановете за шоуто и очевидно Асоциацията за развлекателен софтуер не иска да поема и най-малкия риск.

Четете повече технологични новини в нашата специализирана рубрика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай