Италиански мафиот арестуван, благодарение на Google Street View

Осъденият убиец Джоакино Гамино е открит в Галапагар, където живял в продължение на 20 години

Италиански мафиот арестуван, благодарение на Google Street View | StandartNews.com

Бос на италианската мафия, бягащ в продължение на 20 години, беше заловен в испански град, след като бил забелязан в Google Street View. Джоакино Гамино, осъден убиец, един от най-издирваните гангстери в Италия, бе арестуван в Галапагар, град близо до Мадрид. Оказало се, че през години той се е оженил там, променил е името си на Мануел, работи като готвач и притежава магазин за плодове и зеленчуци.

Сицилианската полиция е провела няколко разследвания по издирването на 61-годишния сега Гамино. Всички те обаче остават неуспешни до този момент. Ситуацията се е променила след като инструментът за навигация, достъпен чрез Google Maps, заснел изображение на двама мъже, разговарящи пред магазин за плодове и зеленчуци.

Полицаи, случайно разглеждащи местността, са разпознали Гамино. Самоличността му обаче е потвърдена чак след като на място властите се натъкват на обява за близкия ресторант във Facebook. Там разследващите са открили дори снимка на мафиота. Разпознали са го по белега от лявата страна на брадичката му. Арестът е бил извършен на 17 декември, а полицията сега разкрива пред италианския La Repubblica всички подробности, включително използването на Google Maps и Facebook в разследването.

Запознати припомнят, че това не е първият случай на беглец, хванат с помощта на мрежата. През март миналата година Марк Ферен Клод Биарт е  бил заловен на Карибите, след като се появил във видеоклипове за готвене в YouTube. Престъпникът, който е в неизвестност от 2014 г., когато италианската прокуратура разпоредила ареста му за трафик на кокаин в Холандия от името на клана Качола на мафиотската организация „Ндрангета“.

До ареста си Биарт водел спокоен живот сред италианската емигрантска общност в Бока Чика в Доминиканската република. Въпреки че видеоклиповете в YouTube, на които той парадира с готварските си умения, никога не показали лицето му, полицията споделя, че това което го издало били отличителните татуировки по тялото му.

А тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай