iPhone 5S не се справя с потни пръсти

iPhone 5S не се справя с потни пръсти | StandartNews.com

Калифорния. Нововъведението за сензор за пръстови отпечатъци на новия iPhone 5S, който Apple представи на 10 септември, "не обича потните пръсти", пише „Си Нет".

При тестването е било открито, че сензорът не винаги реагира на пръсти, покрити с пот, лосион или други течности, е заявил говорител на Apple пред „Уол Стрийт Джърнъл".

Друго нещо, което Touch ID не харесва, са белези по пръстите. Все пак това лесно може да се избегне, използвайки друг пръст върху сензора.

Технологията Touch ID е нещо изцяло ново за смартфон потребителите. Сензорът е капацитивен, тънък и може да сканира на 360 градуса. Това означава, че пръстът не трябва да бъде поставен по някакъв точно определен начин спрямо него. Освен това Touch ID разпознава повече от 1 пръст и не е нужно да се използва единство палеца.

Според експерти технологията е много по-напреднала от тази при лаптопите, където потребителите трябва неколкократно да прокарват пръст по сензора за да го задействат.

С добавянето на Touch ID към своя топ продукт от Apple започват да придават ново значение на сигурността на мобилните устройства и онлайн идентичността. Сензорът трябва да служи като първа пречка пред потенциалните крадци и хакери.

Данните за пръстовите отпечатъци ще се съхраняват единствено в телефона, а няма да се изпращат към iCloud. Според „Уол Стрийт Джърнъл" това прави фалшифицирането им почти невъзможно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай