Инвестират 7.2 млн. долара в мрежа за наблюдения на наводненията в Ню Йорк

Това ще подготви града за постоянно повишаване на нивото на водата

Инвестират 7.2 млн. долара в мрежа за наблюдения на наводненията в Ню Йорк | StandartNews.com

Първата мрежа за наблюдение на наводненията в Ню Йорк ще се разшири. Благодарение на 7,2 милиона долара финансиране от града, броят на застрашените от наводнения райони, които FloodNet наблюадава със сензори, ще се увеличи от 31 на 500 във всичките пет района. Очаква се разширяването да започне следващия месец и да отнеме до пет години.

Данните от сензорите се въвеждат в безплатно уеб табло за управление , което жителите, градските агенции, изследователите и всеки друг може да използва, за да бъде в течение и да реагира на заплахи от наводнения. Таблото получава показания за нивото на водата от сензорите в реално време. Интерактивна карта показва къде, кога и колко бързо водата се покачва, независимо дали това се дължи на прилив на морска вода по крайбрежието или дренажи за дъждовна вода, които не могат да се справят с наводнения. Таблото включва и исторически данни, които могат да помогнат на хората да проследят честотата и тежестта на наводненията във времето.

Изследователи от Нюйоркския университет, Градския университет на Ню Йорк, Бруклинския колеж и Института за наука и устойчивост разработиха FloodNet. Те имаха съдействие от кметската служба по въпросите на климата и околната среда, Службата за технологии и иновации в Ню Йорк и квартални обществени групи.

Захранваните от слънчева енергия сензори на FloodNet са евтини и с отворен код. Те използват ултразвук, за да измерват промените в нивата на водата и безжично да прехвърлят данни към шлюз, който след това изпраща информацията до сървърите на FloodNet и таблото за управление.

Нивото на морето в града се е повишило с един фут през миналия век, според Нюйоркската група по изменение на климата. Очаква се те да се увеличат с още 8 до 30 инча до около 2050 г. и между 15 и 75 инча до края на века. По-подробните данни за наводненията могат да помогнат на градските плановици и други да се подготвят за постоянно повишаване на нивото на водата, заедно с метеорологични явления като урагани, които могат бързо да предизвикат хаос.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай