Instagram започва да тества платени абонаменти за някои потребители

Подобно на OnlyFans някои създатели на съдържание ще могат да изкарват пари от акаунтите си, които ще са заключени за тези които не плащат

Instagram започва да тества платени абонаменти за някои потребители | StandartNews.com

Instagram стартира предварителен тест на новата си абонаментна услуга. Целта ѝ е да помогне на създателите на качествени снимки и видео да монетизират съдържанието си, като позволят на феновете си да им плащат чрез платформата.

Ръководителят на Instagram Адам Мосери обяви новата възможност, разяснявайки внимателно, че тя все още е в ранен етап. Той твърди, че идеята е да се помогне на на най-значимите хора в мрежата "да увеличат периодичните си месечни приходи". Абонаментите ще им позволяват да определят свои собствени цени (от 0,99 до 99 щ. долара) въз основа на това колко според тях струват снимките и видеото, които качват в приложението.

Плановете ще позволят на създателите да публикуват видео предавания на живо, снимки и истории само за своите абонати, заплатили абонамент. Те ще получават и значки, за да могат създателите бързо да идентифицират техните коментари и съобщения. Засега тестът е ограничен до малък брой акаунти, въпреки че има планове за разширяване през следващите няколко месеца. В него към момента са включени: @alanchikinchow, @alizakelly, @kelseylynncook, @elliottnorris, @jordanchiles, @jackjerry, @bunnymichael, @donalleniii и @lonnieiiv, и @sedona._.

Instagram е поредното подобно приложение, което прилага този вид монетизация, базирана на феновете. Подобни варианти имат Twitter и Facebook, но най-популярното плащане за съдържание по този начин се осъществява в OnlyFans. От услуга, която много прилича на Instagram, благодарение на този метод за кратко тя се превърна в порнографски сайт, тъй като повечето платено съдържание там е за възрастни.

A тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай