Instagram пуска функция, наосчена към тийнейджърите

Платформата ще предлага различно от разглежданото дълго време едно и също съдържание

Instagram пуска функция, наосчена към тийнейджърите | StandartNews.com

След като миналата година Instagram обяви нова инициатива, предназначена да „отблъсне“ тийнейджърите от вредно съдържание, сега платформата пуска функцията в САЩ, Обединеното кралство, Ирландия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Ако тийнейджър прекарва твърде дълго на страницата Explore на Instagram, разглеждайки публикации с определена тема, платформата ще покаже известие, което да предлага да разглежда други видове публикации.

Instagram казва, че функцията „е предназначена да насърчи тийнейджърите да открият нещо ново и изключва определени теми, които може да са свързани със сравнението на външния вид“. Потребителите ще получават известие, което ги подканва „Изберете какво да изследват по-нататък“ с различни публикации, от които могат да избират. Това ще позволи на потребителите да разглеждат различен поток от съдържание, което не е свързано с темата, която е разглеждал преди.

Външно проучване, цитирано от Instagram, показва, че 58,2% от респондентите са съгласни, че подобни подтикванията подобряват изживяването им в социалните медии, като им помагат да внимават повече за времето, което прекарват в платформата.

Instagram също работи, за да въведе своята функция Take a Break, която насърчава тийнейджърите да прекарват време извън Instagram, в Reels по по-интерактивен начин. В момента социалната мрежа тества функцията в САЩ, Обединеното кралство, Ирландия, Канада, Австралия и Нова Зеландия и планира да я пусне по-широко „по-късно това лято“.

И накрая, Instagram прави някои корекции в съществуващия родителски контрол. Платформата вече ще позволява на родителите да изпращат покани до децата си с молба да получат достъп до инструменти за родителски надзор, нещо, което само тийнейджърите преди това можеха да инициират. Родителите могат също да видят информация за това какви типове публикации или акаунти гледа тяхното дете, както и да имат повече контрол върху времето, което техният тийнейджър прекарва в Instagram.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай