Instagram отрича да блокира Reels клипове

Това е грешка, Мета възнамерява да коригира проблема

Instagram отрича да блокира Reels клипове | StandartNews.com

Oт Instagram отричат опитите си умишлено да попречи на създателите да снимат в неговото приложение и след това да експортират своите видеоклипове към други платформи като TikTok. Според публикации звукът е бил премахнат от видеоклипове, експортирани от екрана за редактиране на Instagram Reels за потребители на iPhone, което означава, че трябва да публикувате напълно Reel, за да го запазите правилно. Сега собственикът на Instagram, Мета, казва, че това е грешка и че възнамерява да коригира проблема.

„Поради грешка, функцията за изтегляне на Reels не работи, както е предназначено за потребители на iOS, а в някои случаи липсва аудио при изтеглянията – работим, за да коригираме проблема възможно най-скоро“, коментира Сейн Ким, говорител на Meta.

Докато Meta възнамерява да поправи този бъг, платформите за видео с кратка форма правят много други снимки в опит да привлекат поглед към тяхната платформа. YouTube Shorts вече поставя водни знаци на видеоклипове , когато се експортират, а Instagram по-рано каза, че ще намали разпространението на видеоклипове , които произхождат от други платформи. Плюс това е само въпрос на време функциите на Instagram, подобни на TikTok, да се върнат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай