Стана ясно с колко прецакаха Илон Мъск за сделката с Twitter

Резултатът: загуби, по-ниски бонуси и по-малко реклама

Стана ясно с колко прецакаха Илон Мъск за сделката с Twitter | StandartNews.com

Когато през април миналата година Илон Мъск обяви, че възнамерява да купи Twitter за 44 млрд. долара, всички негови последващи действия официално имаха за цел да намалят цената, но през октомври съдът всъщност го принуди да се придържа към първоначалната оценка на бизнеса.

Самият милиардер вече признал, че саго прецакали и затова вече раздава бонуси на служителите на Twitter въз основа на капитализацията на компанията от 20 млрд. долара.

За това първо съобщи The Information, позовавайки се на вътрешна информация на Twitter. Очевидно капитализацията на компанията е спаднала значително, откакто тя пое управлението от Мъск в края на октомври миналата година. Трябва да се има предвид, че персоналът е бил намален почти три пъти, а приходите от реклама също са намалели значително. От една страна, това намалява броя на получателите на бонуси под формата на акции на дружеството; от друга страна, ако нещата продължат да се влошават, Twitter би могъл да изкупи обратно акции на по-висока цена в бъдеще, отколкото разпределя в момента.

Според The Wall Street Journal програмата за стимулиране на служителите означава, че те ще могат да продадат акциите си обратно на компанията за първи път след шест месеца, а програмата ще продължи общо четири години. Следващият период за обратно изкупуване на акции, отговарящ на условията, е след около година. Не се уточнява на колко служители ще бъде предоставена такава възможност. През тази година Мъск очаква Twitter да излезе на печалба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай