И услугите за пътна помощ вече минават онлайн

Все повече самонаети специалисти от браншове, несвързани с интернет, вече популяризират дейността си в дигиталното пространство

И услугите за пътна помощ вече минават онлайн | StandartNews.com

Дигитализацията е глобално явление, което напоследък влияе дори и на все повече тясно специализирани ниши. И все повече специалисти от браншове, които не са свързани с интернет, вече се рекламират предимно в дигиталното пространство. Услугите за пътна помощ вече не правят изключение. Много от занимаващите се в тази сфера вече са достъпни само чрез написване на вълшебната фраза “пътна помощ” в предпочитания браузър - през компютър или най-вече през мобилен телефон.

Кои тенденции наложиха динамичното развитие на отрасъла?

Фактор за минаването на пътната помощ онлайн е все по-големият брой автомобили, които са в движение. Често пъти колите са поне втора употреба, следователно не всички техни дефекти и технически неизправности са изцяло установени, което може да доведе до неочаквани изненади по време на шофиране.

Нивото на подготовката на самите водачи е следващата предпоставка за технологизацията на услугата. Много от шофьорите в днешно време нямат необходимите технически познания за механиката на автомобила, както и натрупан стаж, които да минимизират необходимостта от външна намеса при непредвиден инцидент. 

Дори да притежаваха всички тези качества обаче, пак бихме казали, че съвременният потребител от консуматорски тип не е склонен да чака безкрайно дълго, за да получи съответната услуга. Няма бизнес, който да може да си позволи да не премине онлайн, което вече дори не е конкурентно предимство, а задължителен фактор за успех и налагане на пазара - интернет скъсява осезаемо времето за реакция.

Като за финал, нека се поставим на мястото на фирмите за пътна помощ: най-вероятно почти 100% от клиентите им имат смартфон, таблет или лаптоп, с които боравят ежедневно и на които са свикнали да разчитат за всякакъв тип информация. Следователно, естественият им инстинкт при авария ще ги отведе право към устройствата и интернет пространството. И ако по някаква причина бизнесът ти не е онлайн, хората просто няма да те видят - ти не съществуваш.

Какви са ползите от пътната помощ онлайн?

- Бърза, достъпна и навременна;- Голям избор и вземане на информирано решение;- Пълна прозрачност за цени и условия;- Комплексност - освен за репатриране, можете да разчитате на съдействие и при технически аварии. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай