Heineken и Bodega пуснаха в обращение уникален „Скучен телефон“

Устройството ще бъде показано за първи път в четвъртък на 18 април

Heineken и Bodega пуснаха в обращение уникален „Скучен телефон“ | StandartNews.com

Производителят на бира Heineken® и трендсетърите в уличната култура от американския онлайн магазин Bodega, пуснаха на пазара "Скучен телефон", произведен от европейската компания Human Mobile Devices (HMD).

Лимитираната серия от "глупави" телефони - специално проектирани с намалени технически възможности - е създадена, за да насърчи хората да изключат временно смартфоните и да се наслаждават на по-добри връзки помежду си в реална среда, когато излизат вечер.  

С усъвършенстването на смартфоните, е по-лесно от всякога да се свържем с онлайн света, но е по-трудно да се наслаждаваме на този около себе си. Произведен от европейския иноватор в областта на мобилните устройства, Human Mobile Devices (HMD), „Скучният телефон“ на Heineken® и Bodega премахва разсейващите елементи на съвременните смартфони. Проектиран така, че да осигури основните неща, необходими за една страхотна вечер, основната функция на телефона е да изпраща и получава обаждания и текстови съобщения.

Прозрачният корпус и холографските стикери на телефона са вдъхновени от любовта на поколението Z към Newtro модата и дизайна и напомнят за мобилните телефони от началото на 2000-те години. С премахнатите съвременни екстри телефонът не може да сваля социални мрежи или други приложения, които отнемат възможността да за активно присъствие в реалната среда. Освен това той разполага с батерия, която издържа до седмица в режим на готовност и до 20 часа време за разговори.    

Тъй като смартфоните продължават да поглъщат вниманието на потребителите в световен мащаб, ново проучване, поръчано от Heineken®, разкрива, че 90% от респондентите от поколението Z във Великобритания и САЩ скролват, докато общуват с приятелите и семейството си и проверяват устройствата си средно по седем пъти всяка вечер навън.  

Когато става въпрос за най-големите разсейващи фактори, две трети признават, че проверяват социалните си мрежи (62%), когато излизат с други хора, а повече от една трета (36%) признават, че проверяват служебните имейли. Трима от всеки десет (30%) също така разкриват, че тайно играят игри, вместо да се споделят пълноценно времето със семейството и приятелите си.

Но тъй като повече от една трета (37%) разкриват, че проверяват телефоните си по-често, отколкото трябва, когато са в компания, тенденцията започва да се променя. 32% признават, че биха искали да могат да изключват телефоните си, докато са навън.

Обнадеждаващо е, че всеки пети (22%) разкрива, че вече изключва телефона си или го оставя вкъщи преди социални събития, а други двама от всеки петима (38%) казват, че биха обмислили да го направят.  

Heineken® и Bodega са изградили това партньорство, за да покажат на хората, че социалният им живот е по-пълноценен, когато са по-малко на телефона си.

“Всички бихме могли да си починем от постоянното разсейване на смарт технологиите; нещо, което според нашите проучвания е още по-важно за потребителите от поколението Z и милениалите. Когато разговаряхме с тях за употребата на смартфони, бързо разбрахме, че много от тях смятат, че при общуване с приятели се разсейват от своето устройство, но също и че не искат да се освободят напълно от телефона. В Heineken® искаме да насърчим моментите на истинска връзка и да помогнем на хората да изпитат радостта от реалното общуване. Създавайки "Скучния телефон", ние се върнахме към основите, намалихме технологиите, за да помогнем на хората да се свържат истински на по бира, без да се разсейват от постоянното жужене на известията", заяви Набил Насер, Глобален мениджър на Heineken®

"В началото на 2023 г. забелязахме нещо страхотно при поколението Z в САЩ. Те започнаха да намаляват времето, прекарано пред екрана, за да се чувстват по-добре психически, като смениха смартфоните си с обикновени телефони. Като големи почитатели на откъсването от дигиталната шумотевица, ние сме развълнувани от пускането на „Скучния телефон“ с Heineken и Bodega. Той определено ще помогне хората да говорят, когато са заедно навън", каза Ларс Силбербауер, главен оперативен директор на HMD, водещ европейски производител и иноватор на мобилни устройства.

"В Bodega се възприемаме като средство за свързване на културата и младите хора, така че когато Heineken се обърна към нас с молба да си сътрудничим по проект, чиято цел е точно това, ние с радост се включихме. Въпреки че сме израснали, заобиколени от технологии, ние, представителите на поколението Z и милениалите, сега осъзнаваме, че зависимостта ни от телефоните влияе на способността ни да се свързваме пълноценно помежду си в реалния живот. Това от своя страна се отразява на способността ни да се забавляваме, а на макроравнище - на развитието на културата“, допълни Оливър Мак, съосновател на Bodega. 

Според него смартфоните могат да бъдат „твърде интересни“. „Ззатова искахме да създадем скучен телефон. Бяхме вдъхновени от възхода на Newtro културата (от new и retro) и искахме да интерпретираме отново една културна икона от миналото, с която някои по-млади хора от поколението Z може да не са се сблъсквали преди. Нямаме търпение да видим реакцията към "Скучния телефон", когато обединим нашите виждания в общ стремеж към креативност и общност. Това наистина ще помогне да се отговори на призива за по-пълноценно прекарване навън", категоричен е Мак.

Базираният в Ибиса британски продуцент TSHA, който бързо се превръща в един от най-вълнуващите млади артисти в бранша, ще отпразнува пускането на „Скучния телефон“ с подарък за феновете, тъй като е изпитал от първа ръка как умните технологии служат като пречка за това да се наслаждаваш на момента по време на музикални събития.

"Като артист искаш да се свържеш с публиката, за да знаеш, че тя се забавлява, но е трудно да го направиш, когато вдигнеш поглед от пулта и видиш море от смартфони, които светят в лицето ти. Бих искал да видя свят, в който влизаме в залата и просто живеем в момента; свързваме се с артиста, с приятелите си и просто се забавляваме. „Скучният телефон“ на Heineken x Bodega е идеалният антидот на бариерите, които смарт технологиите поставят пред вечерите навън", казва TSHA.

Heineken® и Bodega ще представят „Скучния телефон“ на Седмицата на дизайна в Милано със специално парти в четвъртък, 18 април. След това, вместо да се продават, устройствата ще бъдат раздавани в игри и други активности, за да могат потребителите да се изключат и да си върнат качественото време с приятелите, семейството и любимите хора. 

През юни ще бъде пуснато и приложение, което ще превръща смартфоните в скучни, за да даде възможност на тези, които не успеят да се сдобият с физическо устройство, да изпитат преживяването със „Скучния телефон“. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай