Google въвежда нови функции при онлайн пазаруване

Потребителите на Google Shopping в САЩ имат достъп до виртуално пробно изживяване

Google въвежда нови функции при онлайн пазаруване | StandartNews.com

Google въвежда две нови функции за своето изживяване при онлайн пазаруване, които са предназначени да помогнат на потребителите да търсят по-подробно дрехи и да визуализират по-добре как дрехите ще изглеждат на различни типове тяло.

Потребителите на Google Shopping в САЩ имат достъп до виртуално пробно изживяване, което реалистично показва как ще изглежда дадена дреха върху селекция от реални човешки модели. Тези модели са различен цвят на кожата, етноси, типове коса и форми на тялото, вариращи в размери между XXS и 4XL, за да помогнат на потребителите да видят как ще изглежда дадена дреха върху тип тяло, който се доближава най-много до тяхното собствено.

Първоначално достъпни за виртуалното изпробване ще бъдат само дамски горнища от марки като H&M, Anthropologie, Everlane и Loft , като Google твърди, че мъжките горнища и „други облекла“ ще бъдат налични по-късно тази година. Функцията е създадена, за да помогне на купувачите да избегнат разочарование, като точно визуализира как ще изглежда дадена дреха, преди да я купят. Компанията твърди, като се позовава на собствените си данни за пазаруване, че 59 процента от онлайн купувачите са разочаровани от закупено облекло, защото са очаквали то да изглежда различно на телата им, а 42 процента не се чувстват представени от модели онлайн дрехи.

Новото виртуално пробно изживяване на Google Пазаруване използва базиран на  AI модел на Google, който  да изобрази реалистично как дадена дреха би се набръчкала, драпирала, сгънала, прилепнала и разтегнала върху наличната гама от различни модели, независимо от какъв ъгъл или поза са. 

Нови филтри са предназначени да помогнат на потребителите да намерят точно това, което търсят, като подобна, но по-евтина алтернатива на риза или сако в различен модел. Алгоритмите за машинно обучение и визуално съпоставяне позволяват на потребителите да прецизират въведени данни като цвят, стил и шарки в различни онлайн магазини за дрехи, за да намерят артикул, който най-добре отговаря на техните изисквания. Функцията вече е налична в продуктовите списъци в Google Пазаруване и по подобен начин е ограничена до горнища – Google не споменава кога това ще бъде разширено в други видове облекло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай