Google ще използва изкуствен интелект при създаване на реклами

Компанията планира да интегрира AI чатбот в Play Store, Gmail и Maps

Google ще използва изкуствен интелект при създаване на реклами | StandartNews.com

Google планира да използва изкуствен интелект, за да помогне на компаниите да създават реклами, пише CNBC. Споре информацията Google иска да използва своя нов езиков модел PaLM 2 AI, за да помогне на рекламодателите да генерират активи, които могат да използват в своите реклами.

Наред с това Google също търси начини да използва своя AI модел, за да предостави видео идеи на YouTuber - ите, а може също така да интегрира AI чатбот в Play Store, Gmail и Maps, за да осигури поддръжка на клиенти.

Други технологични гиганти, като собственикът на Facebook Meta, се стремят да направят набори от инструменти за изкуствен интелект достъпни и за рекламодателите. Миналата седмица Meta стартира AI Sandbox , който действа като „тестова площадка“ на компанията за ранните версии на задвижвани от AI рекламни инструменти. В момента компанията работи върху инструменти за генериране на фон, разкриване на изображения и генериране на текст, които помагат на рекламодателите да създават „различни послания за определени аудитории“.

Междувременно доклад от The Information показва, че Amazon работи върху начин за генериране на снимки и видеоклипове за компании, които искат да създават рекламни кампании на платформата. Говори се също, че компанията изгражда инструмент за търсене с AI за разговори, който трябва да отговаря на въпроси от клиенти, да им помага да сравняват продукти и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай