Google с нова серия от актуализации на Bard

Сред актуализациите са възможността за комуникация с чатбота на множество езици

Google с нова серия от актуализации на Bard | StandartNews.com

Google обяви серия от актуализации на Bard, които ще дадат на чатбота достъп до пълния набор от инструменти на компанията – включително YouTube, Google Drive, Google Flights и други.  Потребителите ще могат, например, да поискат от Bard да планира предстоящо пътуване, заедно с реални опции за полет, или потребителят  да поиска от инструмента да обобщи бележките от срещата, направени в скорошен документ на Google Диск.

Сред актуализациите са възможността за комуникация с чатбота на множество езици, нови възможности за проверка на факти и широка актуализация на големия езиков модел, върху който е изграден инструментът.

Новите функции отбелязват най-голямата актуализация на Bard на Google за шестте месеца, откакто беше широко пусната за обществеността.

Актуализацията идва в момент, когато Google и други технологични гиганти, включително Microsoft и създателят на ChatGPT OpenAI, се надпреварват да внедрят все по-сложни технологии за изкуствен интелект, насочени към потребителите, и да убедят потребителите, че подобни инструменти са нещо повече от трик. 

Най-популярната търсачка в света е на път да направи истинска революция, благодарение на факта, че разширеният Bard вече ще извлича информация от YouTube, Google Maps, полети и хотели по подразбиране.

Това ще позволи на потребителите да питат Бард неща като „Дайте ми шаблон за това как да напиша реч за кум и ми покажете видеоклипове в YouTube за тях за вдъхновение“ или за предложения за пътуване, заедно с упътвания за шофиране. Потребителите на Bard могат да изберат да деактивират тези разширения по всяко време.

Потребителите могат също така да изберат да свържат своите Gmail, Документи и Google Диск с Bard, така че инструментът да им помогне да анализират и управляват личната си информация. Инструментът може например да помогне със заявка като: „Намерете най-новия договор за наем от моя Диск и проверете колко е гаранционният депозит“, коментират от Google.

Компанията каза, че личната информация на потребителите в Google Workspace няма да се използва за обучение на Bard или за целенасочени рекламни цели и че потребителите могат да оттеглят разрешението си за инструмента за достъп до тяхната информация по всяко време.

Bard също пуска бутон за „двойна проверка“, който ще позволи на потребителите да оценят точността на неговите отговори. Освен това ще позволи на един потребител да споделя разговор с чатбота с друг човек, който след това може сам да разшири чата.

Все още е рано за Bard, който стартира през март като „експеримент“ и все още отбелязва на уебсайта си, че инструментът „може да показва неточна или обидна информация, която не представлява възгледите на Google“. Тази последна актуализация предлага поглед към това как Google може в крайна сметка да се стреми да включи генеративен AI в различните си услуги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай