Google променя алгоритъма на отзиви за продукти

Идеята е да се виждат първо качествените коментари

Google променя алгоритъма на отзиви за продукти | StandartNews.com

Google обяви, че ще подобри начина, по който решава кои отзиви за продукти да показва в резултатите от търсенето. Идеята зад тези и други скорошни актуализации на отзивите е да гарантира, че прегледите, които виждате, са с високо качество и всъщност включват полезна информация за продукт, който обмисляте да купите.

Подобренията се основават на по-ранни актуализации, „за да сме сигурни, че отзивите за продукти в Търсене отговарят на определени критерии“, каза Пери Лиу от Google в публикация в блог.

Актуализациите, обявени в сряда, ще бъдат въведени „през следващите няколко седмици“ и „могат да повлияят на класирането на англоезичните отзиви за продукти в много сайтове“, казват от Google в отделна публикация. Компанията също така планира да „отвори поддръжка за преглед на продукти за повече езици“ в бъдеще.

Актуализациите идват на фона на някои критики, че резултатите от търсенето на Google не са толкова полезни, колкото са били преди. Ще трябва да изчакаме и да видим дали тези промени в прегледа на продуктите улесняват намирането на качествени рецензии, но изглежда, че биха могли да бъдат малка стъпка в правилната посока.

Повече технологични новини може на намерите в рубрика Технологии.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай