Google облекчава COVID мерките за служителите си

Според CNBC те не са задължени да бъдат ваксинирани

Google облекчава COVID мерките за служителите си | StandartNews.com

Google вече няма да изисква от базираните си в САЩ служители да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, предава CNBC. Според говорителят на Google Лора Лий Ериксън в изявление за The Verge, компанията продължаваме да насърчава политика за ваксинация срещу COVID-19, защото това е един от най-важните начини, по които може да се гарантира безопасност и поддръжка на услугите Освен това само служителите в съоръженията на Google в окръг Санта Клара ще трябва да носят маски в офиса, казва Ериксън.

От CNBC също споделят подробности от нота, изпратена до персонала от Дейвид Радклиф, вицепрезидент на Google за недвижими имоти и услуги на работното място. Google отменя политиката, която изисква всеки, който влиза в съоръжение на Google, дори ваксинираните служители, да има отрицателен молекулен тест за COVID-19 .

Въпреки това, „неваксинираните служители, които са допуснати да влизат в офиси, ще трябва да следват допълнителни протоколи, включително тестване и носене на маска“, се казва в бележката на Радклиф“, според CNBC.

Google също така облекчава политиките по отношение на някои от своите удобства, съобщава CNBC. Радклиф пише, че компанията отваря отново удобства като фитнес центрове без масажи; възстановяване на пълната транспортна услуга; добавяне на още места за безплатна закуска и обяд и отваряне на „всички неформални пространства“ като шезлонги, стаи за игри, музикални стаи и масажни столове.

През декември компанията заяви, че ще изчака до 2022 г. , за да определи своите планове за връщане в офиса. Google се ангажира да им даде 30-дневно предупреждение. Компанията също така вече е очертала планове за хибридна работна седмица, при която ще очаква повечето служители да бъдат в офиса три дни в седмицата.

Apple също започна да облекчава политиките си за COVID-19, като свали изискванията за маски за клиенти, пазаруващи в магазините на Apple в няколко щата . Apple може да се откаже от заповедта за служителите на дребно да носят маски „най-рано след две седмици“, според туит от Марк Гърман от Bloomberg. 

Повече технологични новини може да прочетете тук.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай