Google Chrome няма да поддържа Windows 7 през следващата година

Това може да крие риск за сигурността при по - стари версии

Google Chrome няма да поддържа Windows 7 през следващата година | StandartNews.com

Google ще пусне окончателната версия на Chrome за Windows 7 и Windows 8.1 в началото на следващата година, а това ще бъде последната версия, която поддържа двете по-стари операционни системи на Microsoft.

Windows 7 беше пуснат за първи път през 2009 г., а Microsoft официално прекрати поддръжката за него през 2020 г., но операционната система все още работи на много устройства: миналата година този брой се оценяваше на поне 100 милиона персонални компютри . Това означава, че много хора скоро може да имат както неподдържана операционна система, така и неподдържан уеб браузър, което може да представлява значителен риск за сигурността.

Chrome ще продължи да работи след версия 110, но няма да получава бъдещи актуализации за Windows 7 или Windows 8.1, според страницата за поддръжка. Затова се препоръчва потребителите, работещи с една от тези по-стари операционни системи, да актуализират верията си, за да получават актуализации за защита на операционната система и да се възползват от най-новите функции на Chrome и подобрения в сигурността.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай