GM изтегля 38 000 автомобила от пазара заради дефект

GM изтегля 38 000 автомобила от пазара заради дефект | StandartNews.com

Детройт. General Motors (GM) ще изтегли над 38 000 автомобили седан, които притежават системата "eAssist" - хибридна система, за възстановяване на платки в компютъра, които може да прегреят и да доведат до падане на батерията или, в крайни случаи, до пожар в багажника.

От GM съобщиха, че до този момент знаят за два инцидента с възникнал пожар в купето, които обаче не са довели до катастрофи или жертви.

Най-големият производител на автомобили в САЩ изтегля Chevrolet Malibu Eco, както и Buick LaCrosse и седаните Regal, произведени през 2012-а и 2013-а година. Всички тези автомобили са оборудвани с хибриден бензиново-електрически двигател eAssist .

Прегравянето на платки в контролиращия модул в някои автомобили може да доведе до проблеми с превозното средство, включително падане на акумолатора, активиране на индикатора за повреда. Проблемът обаче не включва акумолатора на eAssist. Ако предупрежденията бъдат пренебрегнати това може да доведе до проблеми с двигателя или пожар.

"От GM сме наясно за проблемите с платките, които се проявяват в първите 1000 мили на автомобила", коментира говорител на компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай