Флоралните мотиви, широките и свободни дрехи превземат гардероба

Вижте най-значимите тенденции в дамската мода през този сезон

Флоралните мотиви, широките и свободни дрехи превземат гардероба | StandartNews.com

Вижте най-значимите тенденции в дамската мода през този сезон

 

Летният сезон по традиция се свързва с повече движение и свободно време, което прекарваме в паркове, разходки на открито, пътувания и други забавления. Тази особеност на горещия сезон се отразява и при избора на облекло. Все пак лято с лято не си приличат и редица нови тенденции променят предпочитанията и оказват влияние върху избора на дрехи през горещите дни през тази година. Екипът на онлайн магазина за макси мода Мaxifashion.bg всяка година следи новите модни тенденции и вече е готов със списък с най-актуалните трендове в подбора на женски дрехи през лято 2022.

Роклите с флорални мотиви са истински хит през това лято,

посочват експертите. Те са подходящи както за ежедневието на дамите, така и за разходка в парка и дори при отдих на плажа. Много жени залагат именно на тях през летния сезон, тъй като стоят добре на всяка фигура като ѝ придават елегантна и романтична визия.

Макси модата отново превзема лятото

“Когато се замислим какви дрехи да сложим в багажа си за море или планина, на преден план излиза желанието да се чувстваме удобно и прохладно. Затова не е изненадващо, че много от дамите предпочитат широките панталони, свободните рокли и обемните поли, които са характерни за т.нар. “макси мода”. Такива дрехи, в съчетание с леки и ефирни материи, са перфектни за горещите летни дни, тъй като държат прохладно и не запарват тялото” – обяснява Валентина Китанова от българския онлайн магазин.

Друга топ тенденция при дамите през лятото са

широките панталони.

Те имат собствено значение и затова можем да ги отделим от предходната тенденция. Въпреки че по традиция принадлежат към мъжкия гардероб, те все повече се предпочитат и от нежния пол. Характерно за тях е, че идват от уличната мода, а кройката им е  свободна и имат големи джобове. Жените ги обличат за разходка, за преходи в планината или на плажа. Някои от тях ги комбинират с високи токчета, което ги превръща в удобна офис визия, подходяща дори и за официални събития.

“Макси модата, която е предпочитана от дамите този сезон, подчертава красотата на женската фигура, независимо от обиколката на талията, ханша и гърдите. Големите размери женски дрехи също могат да са привлекателни и да разкриват индивидуалността на своите притежателки. Важно е обаче те да са правилно подбрани – в подходящата кройка, размер и цвят – за да се чувства жената удобно в тях и да могат да ѝ донесат самочувствие и добро настроение в горещите летни дни” – обясняват още консултантите на модния портал.

Дантелените поли са хит това лято

Друга актуална за лятото на 2022 г. дамска дреха е дантелената пола, разказват още от екипа на Мaxifashion.bg. В комбинация с подходящи обувки, чанта и бижута, тя може да се носи както на празници и културни прояви, така и в офиса, и на разходка с приятели. Класическият вариант е черната разцветка, но много от дамите предпочитат да носят любимата си дантелена пола в червен, тъмнозелен, лилав или друг модерен за сезона цвят.

Бялото остава на мода

Един поглед по летните улици е достатъчен за да се уверим, че бялото, както и в другите много светли цветове, е предпочитано тази година. Независимо дали ще го видим в роклите, тениските, шапките или обувките – то запазва влиянието си и през това лято. Предимствата на белия цвят са много. От една страна той придава лекота, искреност и непретенциозност, позволявайки да се откроят характерът и чертите на дамата. А в добавка бялото облекло си остава подходящ цвят за топлите дни, поради способността си да не задържа слънчевите лъчи и да прави по-комфортно и прохладно ежедневието на носещите го.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай