Fitbit изтегля повече от 1 милион смарт часовника

Причината е над 100 случая на изгаряне

Fitbit изтегля повече от 1 милион смарт часовника | StandartNews.com

Fitbit изтегля близо 1,7 милиона от своите смарт часовници след над 100 съобщения за изгаряния, съобщи в сряда Комисията за безопасност на потребителските продукти в САЩ (UCPSC).

Агенцията съобщава, че литиево-йонната батерия в умния часовник Fitbit Ionic може да прегрее и да причини изгаряния в поне 115 докладвани случая, включително четири доклада за изгаряния от втора степен и два за изгаряния от трета степен.

UCPSC разяснява, че около един милион от носимите устройства, които следят нивата на активност, сърдечния ритъм и съня на потребителите, са били продадени в САЩ, а още 693 000 са били продадени на международно ниво.

Агенцията препоръчва на потребителите на Fitbit "незабавно да спрат да използват изтеглените смарт часовници Ionic и да се свържат с Fitbit, за да получат предплатена опаковка за връщане на устройството". Клиентите, които върнат часовника, ще получат възстановяване на сумата от 299 щ. долара и код за отстъпка за някои устройства на Fitbit.

Изтегленото устройство се е продавало в магазините Best Buy, Kohl's и Target, както и онлайн за 200-330 щ. долара от септември 2017 г. до декември 2021 г. Доброволното изтегляне не засяга други устройства на Fitbit извън смарт часовника Ionic.

Fitbit не отговори на искането за коментар от редица медии, но заяви пред The New York Times, че докладваните изгаряния представляват по-малко от 0,01% от всички продадени часовници Ionic.

Това не е първият случай, в който Fitbit доброволно изтегля някой от своите часовници. През 2014 г. компанията спря продажбите и изтегли над един милион от своите смарт часовници Fitbit Force, позовавайки се на съобщения за дразнене на кожата.

Повече технологични новини може да прочетете тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай