Facebook регистрира спад в броя на дневните си потребители за първи

Дневните активни потребители са намалели от 1,93 млрд. на 1,929 млрд.

Facebook регистрира спад в броя на дневните си потребители за първи | StandartNews.com

След години на скандали, изслушвания в Конгреса и като цяло лоши настроения, изглежда, че хората най-накрая оставят Facebook зад гърба си.

Мета, новото име на компанията майка, която обхваща Facebook, Instagram, WhatsApp и Oculus, публикува в сряда отчета си за приходите за четвъртото тримесечие на 2021 г. с едно доста шокиращо разкритие, скрито в планината от бизнес речи. Дневните активни потребители на Facebook са намалели съвсем леко между последните две тримесечия на миналата година - от 1,93 млрд. на 1,929 млрд.

Това е толкова незначителна промяна, че е малко трудно да се забележи на пръв поглед при разглеждане на слайдовете с приходите на Мета, но фактът е налице. Спадът се е случил предимно в неясната категория "Останал свят", която в общи линии означава Латинска Америка и Африка. CNBC потвърди, че това е първият подобен тримесечен спад на дневните потребители в историята на Facebook и мрежата не достига 1,95 милиарда, които анализаторите прогнозираха за тримесечието.

Има безброй различни причини, поради които спадът се случва. Освен многото скандали, ширещата се дезинформация за COVID, измами и схващането, че сайтът позволява разпространението на вредни публикации само защото са популярни, анти-Facebook настроенията в обществения дискурс изглежда са на най-високо ниво. Значение имат и многото спорове за политика, както и притеснението от кражба на лични данни, твърдят запознати с аудиторията.

A тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай