Европейската комисия с важно решение, касаещо видео игрите

В началото на февруари ЕС отправи официално антитръстово предупреждение към Microsoft, че поглъщането на Activision Blizzard може да доведе до влошаване на качеството на игрите и до увеличаване на тяхната цена

Европейската комисия с важно решение, касаещо видео игрите | StandartNews.com

Ройтерс цитира свои добре осведомени информатори, според които Европейската комисия ще вземе окончателно решение по сделката между Microsoft и Activision Blizzard преди предварително обявения краен срок.

Припомняме, че в началото на февруари ЕС отправи официално антитръстово предупреждение към Microsoft, че поглъщането на Activision Blizzard може да доведе до влошаване на качеството на игрите и до увеличаване на тяхната цена.

През март информатори на Ройтерс съобщиха, че Европейската комисия е била успокоена от лицензионните споразумения на Microsoft с Nintendo и NVIDIA за пускане на Call of Duty на техните сайтове и регулаторът вероятно няма да възпрепятства рекордната сделка.

Малко след това ЕК обяви удължаване на срока за вземане на решение по сделката поради масата нови документи, изпратени на регулатора от Microsoft. В резултат на това присъдата за сливането беше отложена за 22 май.

Сега Ройтерс съобщава, че Европейският антитръстов орган се готви да издаде решение по сделката между Microsoft и Activision Blizzard още следващата седмица. В публикацията се казва, че най-вероятната дата за публикуване е 15 май.

След като през март Ройтерс разполагаше с вътрешна информация, се твърди, че Европейската комисия все още клони към одобряване на потенциалния съюз между Microsoft и Activision Blizzard, който се оценява на рекордните 68,7 млрд. долара.

Ако информацията на Ройтерс се потвърди, одобрението на ЕС ще последва по-малко от три седмици, след като сделката беше блокирана от британския Орган за конкуренция и пазари (CMA) поради опасения относно облачните игри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай