Екипът, разработващ Apple Car, е разпуснат

Компанията обаче все още има амбиции да създаде електромобила до 2025 година и вероятно ще реорганизира процесите

Екипът, разработващ Apple Car, е разпуснат | StandartNews.com

Екипът от служители на Apple, работещи по първия електромобил на компанията, е разпуснат временно, но трябва да бъде реорганизиран през следващите три до шест месеца, за да се изпълнят целите за масово производство до 2025 година. Това заяви анализаторът Минг-Чи Куо в своя Twitter акаунт.

Съобщава се, че плановете на компанията за електромобил са се сблъскали с многобройни пречки още от появата на идеята през 2014 година. Неотдавна, през ноември 2021 г., Марк Гърман от Bloomberg съобщи, че Apple ускорява работата по своя EV, като се стреми към такъв с възможности за пълно самоуправление. Той също така обясни, че Apple се стреми към пускане на пазара през 2025 г., но това може да се забави поради предизвикателствата при разработването.

Беше заявено, че Кевин Линч, вицепрезидент по технологиите на Apple, ще бъде преназначен да ръководи проекта Apple Car през септември 2021 г. Това се случва след друг доклад, в който се казваше, че Джон Джанандреа наблюдава разработката през 2021 г., което показва, че е имало промяна в ръководството.

Според слухове Foxconn и Luxshare са основните кандидати за производство на Apple Car. Двете фирми са ключовите производители на продукти на Apple и вече са навлезли на пазара на електрически превозни средства, като се стремят към силен производствен капацитет до момента, в който Apple приключи с етапа на разработка.

Слуховете за Apple Car се разпространяват от години. Въпреки че не се очаква скорошен дебют, изглежда, че компанията най-накрая ускорява нещата, за да спази крайния срок 2025 г.

Повече технологични новини може на намерите в рубрика

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай