DJI представи екшън камерата за Osmo Action 4 с по-голям сензор и цена

Магнитното заключване ви позволява да се справите без външен калъф за закрепване на аксесоари

DJI представи екшън камерата за Osmo Action 4 с по-голям сензор и цена | StandartNews.com

DJI представи екшън камерата Osmo Action 4, по-малко от година след пускането на нейния предшественик. Новият модел разполага с по-голям сензор за по-качествени кадри, както и с поддръжка на кинематографичния цветови профил D-Log M.

DJI Osmo Action 4 получава 1/1,3-инчов сензор, същият, който се използва от камерите на дроновете DJI Mavic 3 Pro, Mini 3 Pro и Air 3. За сравнение, миналогодишният DJI Osmo Action 3 използва 1/1,7-инчов сензор, а GoPro Hero 11 - 1/1,9-инчов сензор. Няма много други разлики спрямо миналогодишната екшън камера: същото 155° зрително поле и бленда f/2,8. В нормален режим се поддържа заснемане на 4K видео при 120 кадъра в секунда с 10-битов цвят.

Резолюцията на снимките е леко намалена до 3648 × 2736 пиксела (10 МР) спрямо 4000 × 3000 (12 МР) при миналогодишния модел. Дизайнът също е идентичен с бутон за запис в горната част и бутон за захранване отстрани. Отделението за батерията и слотът за карта с памет са от дясната страна, докато портът USB Type-C е от лявата страна, когато се гледа отпред. Батерията предлага същите 1770 мВтч, 150 минути време за запис и 18 минути за зареждане до 80%. Фотоапаратът няма вътрешна памет - необходима е microSD карта.

Магнитното заключване ви позволява да се справите без външен калъф за закрепване на аксесоари - поддържат се всички съвместими с GoPro монтажи. DJI предлага собствена линия от аксесоари: камерата може да се прикрепи към каишка за гърдите, каска, врата, кормило на велосипед и китка, има калъф за гмуркане на дълбочина до 60 м - без него камерата може да се потопи до 18 м. На борда има преден 1,4-инчов дисплей с разделителна способност 320 × 320 пиксела и основен 2,25-инчов дисплей с разделителна способност 360 × 640 пиксела. И двата имат яркост от 750 cd²/m, което е достатъчно ярко дори в слънчеви дни. Налице са три микрофона, които се обработват от софтуерен алгоритъм, който потиска шума от вятъра, осигурявайки висококачествен звук за такова компактно устройство.

Системите за стабилизация Rocksteady 3.0 и Rocksteady 3.0+ елиминират заклащането на камерата във всички посоки при снимане до 4K с 60 кадъра в секунда. HorizonSteady поддържа линията на хоризонта стабилна независимо от въртенето на фотоапарата при снимане с разделителна способност до 2,7K. HorizonBalance коригира хоризонталния наклон в рамките на ±45° и осигурява стабилизация при снимане до 4K и 60 кадъра в секунда. DJI Osmo Action 4 изисква камерата да бъде активирана чрез приложение за смартфон, за да започне работа, като е определен краен срок. Приложението ви позволява да преглеждате и споделяте заснети кадри или да излъчвате през Wi-Fi.

DJI Osmo Action 4 се предлага за 399 щ. долара в базов пакет, докато Action 3 се предлагаше за 329 USD. Има и разширен пакет Adventure Combo, който се предлага с три батерии, защитна рамка, адаптерна стойка, бързосвободна мини стойка, лепенка, два заключващи винта, USB Type-C кабел, многофункционално отделение за батерии, телескопична дръжка, качулка за обектив и подложка против приплъзване, всичко това за 499 щ. долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай