DJI Mini 3 Pro вероятно ще получи нови сензори и по-голяма батерия

Очаква се DJI Mini 3 Pro да бъде официално обявен през следващите седмици

DJI Mini 3 Pro вероятно ще получи нови сензори и по-голяма батерия | StandartNews.com

Разследвайки изтичането на информация за нови продукти на DJI, блогърът Джаспър Еленс публикува в Twitter изображения на предстоящия компактен дрон Mini 3 Pro. Устройството вероятно ще получи модернизиран набор от сензори, подобрена оптика на камерата и батерия с по-голям капацитет.

Според Ellens, предпроизводствен образец на DJI Mini 3 Pro е бил забелязан на пазара в Китай. В предната част на тялото има два сензора, предназначени да предотвратяват сблъсъци с препятствия, а друга двойка сензори, насочени надолу, предпазва машината от неволно приземяване на земята. Ако информацията се потвърди, това би било стъпка напред - DJI Mini 2 има само един подобен.

Съобщава се също, че камерата на борда на дрона е получила обектив с бленда f/1,7, което ще осигури по-ярки изображения и ще подобри качеството на картината при слаба светлина - DJI Mini 2 има обектив с бленда f/2,8. Променено е и закрепването на камерата, което ще позволи заснемането на вертикални видеоклипове за социалните мрежи. Друго предимство на DJI Mini 3 Pro обещава да бъде батерията с капацитет 2453 mAh, което ще позволи на дрона да остане във въздуха малко по-дълго: заявеното време за полет на предишния модел с батерия до 2250 mAh е 31 минути.

С всички тези предимства новият модел обещава да запази теглото си до 250 грама, така че в повечето страни да не се налага да бъде. Все още не е ясно защо производителят е добавил обозначението "Pro" към името на новия продукт: това може да означава както намерение за увеличаване на цената, така и планове за пускане на "непрофесионална" версия на дрона. Очаква се DJI Mini 3 Pro да бъде официално обявен през следващите седмици, според Ellens.

Повече технологични новини може на намерите в рубрика Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай