Даниел Купсин купи Макс Телеком

Основателят Краси Стойчев се оттегля от управата на дружеството

Даниел Купсин купи Макс Телеком | StandartNews.com

София. Българският WiMax оператор Макс Телеком има нов собственик, след като основателят на дружеството Краси Стойчев е продал 100% от капитала му на базирания в Лондон частен инвеститор Даниел Купсин, съобщиха от компанията.

Цената на сделката засега не е известна. Купсин ще заеме председателското място в Борда на директорите на компаниятра, а Красимир Стойчев ще се оттегли от ролята си на изпълнителен директор. На негово място ще застане Питър Ковел, който ще си партнира с Тони Робинсън. И двама не са непознати у нас, тъй като в периода 2004-2006 г. Ковел е бил главен оперативен директор на БТК, а кариерата на Робинсън също включва престой в Българската телекомуникационна компания като главен търговски директор. Двамата ще работят по изпълнението на проекта за пускане на LTE базирани услуги на българския пазар, като се планира това да се реализира през третото тримесечие на тази година.

Новият собственик Даниел Купсин е основател и изпълнителен директор на Обединена Медийна Група в периода 2005-2009 г., която включва медии като Московски новини, Бизнес ФМ, BFM.RU, Кино ФМ и др. През лятото на 2009 г. медийната група е продадена на NLMK Group. От 2009 до 2011 година Даниел Купсин е председател на Борда на директорите на основаната през 1997 г. AnviLab Group, Санкт Петербург-Москва, специализирала в производството и продажбата на фармацевтични продукти. През 2011 г. AnviLab Group е успешно продадена на Protek Group.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай