Bard AI вече е достъпен на над 40 езика

Bard има и няколко нови функции

Bard AI вече е достъпен на над 40 езика | StandartNews.com

Google направи своя чатбот Bard AI достъпен за обществеността през май, по време на Google I/O 2023, но само на английски, японски и корейски за начало, с обещания за повече. Два месеца по-късно конкурентът ChatGPT на технологичния гигант вече поддържа повече от общо 40 езика.

Поддържаните езици на Bard включват арабски, китайски, немски, хинди и испански, според публикация в блог, обявяваща разширението. И въпреки че чатботът първоначално беше достъпен само в 180 англоговорящи страни, употребата се разшири в Европа, Южна Америка, Африка и другаде. 

Bard има няколко нови функции, като вокализация на отговорите, така че да можете да ги чуете , ако сте поискали стихотворения или диалогова сцена, или ако има сложно произношение. 

Друго обещание на Google I/O също се изпълнява: пускане на изображения в Bard, за да ви помогне да анализирате, да създадете надпис или да намерите повече информация в интернет. В момента тази функция е достъпна само на английски. 

Друга нова функция ви позволява да промените отговорите на Bard, за да отговарят на желан тон или дължина - например можете да ги направите по-дълги, по-къси, по-прости, по-професионални или по-небрежни. И ако искате да продължите разговорите на Bard от там, където сте спрели, можете да закачите отговорите и да ги запазите в странична лента. 

За програмистите там нова функция на Bard ви позволява да експортирате код на Python към Replit в допълнение към Google Colab. Можете също така да споделяте вашите отговори или дори цели чатове на Bard с други чрез връзки за споделяне. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай