Apple Watch ще получи основен редизайн, но не тази година

Сегашният дизайн заема много място, което разработчиците биха могли да използват, за да поберат по-голяма батерия или други компоненти

Apple Watch ще получи основен редизайн, но не тази година | StandartNews.com

Apple се подготвя за основен редизайн на своя умен часовник за първи път от години насам. Въпреки това не трябва да очакваме да видим радикално нови продукти тази година. До този извод е стигнал журналистът от Bloomberg Марк Гурман.

В доклада се казва, че смартчасовникът Apple Watch, който ще се появи на пазара по-късно тази година, ще получи незначителни актуализации, а мащабни промени очакват клиентите едва през следващата година. Според журналиста Apple може да се откаже от ежегодния цикъл на обновяване на смартчасовниците, за да пусне на пазара устройства с по-забележими подобрения спрямо предишните поколения.

Най-значимото нововъведение на Apple Watch Series 8, който се появи на пазара миналата година, беше появата на сензор за измерване на телесната температура, а година по-рано разработчиците увеличиха дисплея на устройството. Отбелязва се, че за производителя е трудно да предостави на потребителите достатъчно причини да купуват нови модели смарт часовници всяка година. И ако миналата година компанията пусна усъвършенствана новост в лицето на Watch Ultra, то тази година не бива да очакваме нещо подобно.

Съобщава се, че Apple работи по Watch X, който ще бъде пуснат в чест на 10-годишнината на устройството през следващата година и ще предложи на клиентите си доста любопитни нововъведения. Очаква се Watch X да разполага с по-тънък корпус, както и с нова система за закрепване на каишката, базирана на магнити.

Сегашният дизайн заема много място, което разработчиците биха могли да използват, за да поберат по-голяма батерия или други компоненти, но пък позволява да се използват стари каишки с новия часовник.

Имаше слухове, че Apple ще започне да използва microLED дисплеи в своите смартчасовници. Тази технология обаче е сравнително нова, а производството на такива дисплеи е много скъпо. Известно е също така, че Apple от няколко години планира да интегрира в часовника сензор за кръвно налягане, но все още не го е направила. Вероятно тази иновация ще бъде реализирана в Apple Watch X.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай