Четвъртък,

Apple Watch отново спаси живота на човек

От: Кристиан Антонов -
122
Apple Watch отново спаси живота на човек
A
A
A

Една от функциите, вградени в Apple Watch, е разпознаването на падане. То се активира и след това софтуерът следи дали потребителят реагира и дали се е изправил отново. Ако лицето, което е паднало, не реагира на подканата, часовникът може да бъде настроен така, че да извика помощ от негово име.

Точно това се е случило с възрастен мъж, живеещ в Морроу, Джорджия. Той се подхлъзнал и паднал навън, а неговият Apple Watch се обадил за помощ. Функцията най-вероятно е спасила живота му заради големия студ по това време. Лекари споделят, че той е щял да замръзне и да заспи много бързо, ако не била дошла помощ за него.

Според заместник-началника на пожарната служба в град Морроу Джеф Мос, Apple Watch е инициирал повикването и докладвал местоположението на човека, съобщавайки най-близкия адрес на близо. Екипът на пожарната служба пристигнал на мястото на сигнала, който получавали за първи път.

Мъжът бил намерен близо до храсти, около 12 минути след като Apple Watch се обадил за помощ. Той бил в полусъзнание и изключително студен на допир. В крайна сметка обаче след като бил изпратен в близката болница, му била оказана медицинска помощ и малко по-късно същия ден той вече бил изписан.

А тук ще намерите още технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията