Apple Pay няма да поддържа руската картова система Mir

Google също са на пауза с плащанията в Русия

Apple Pay няма да поддържа руската картова система Mir | StandartNews.com

Apple Pay вече няма да поддържа руската система за разплащане с карти Mir, затваряйки вратичка, която позволява на руснаците да продължат да използват услугата на фона на икономическите санкции, наложени на страната, предава Reuters .

„Apple информира NSPK [Националната система за разплащателни карти на Русия], че спира поддръжката на карти „Мир“ в платежната услуга Apple Pay“, се казва в съобщение на сайта на Мир . „От 24 март качването на нови карти „Мир“ в услугата е недостъпно.“ Компанията също така отбелязва, че всички карти, добавени по-рано към Apple Pay, ще спрат да работят през „следващите няколко дни“.

Според The ​​Guardian Mir е собственост на Централната банка на Русия и е създадена в отговор на икономическите санкции, наложени срещу Русия, след като тя анексира Крим през 2014 г. Статистиката на Централната банка казва, че картите Mir съставляват около 32 процента от всички нови карти издадени в страната.

Google също предприема стъпки за прекъсване на връзките си с Mir, пише WSJ. Съобщава се, че компанията спря пилотна програма - която започна миналия октомври - която позволява на потребителите да свързват своите карти Mir с Google Pay. „Google Pay поставя на пауза услугите, свързани с плащанията в Русия, в резултат на прекъсване на платежните услуги извън нашия контрол“, каза говорител на Google в изявление до WSJ.

Повече технологични новини може на намерите в рубрика Технологии.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай