Amazon планира ръст на физическите магазини за хранителни стоки

Компанията все още търси правилният формат

Amazon планира ръст на физическите магазини за хранителни стоки | StandartNews.com

Въпреки ограничението на инвестициите и съкращението на повече от 18 000 души, Amazon все още търси начини да разшири империята си. Компанията възнамерява да „разшири“ бизнеса си с физически магазини за хранителни стоки, каза изпълнителният директор Анди Джаси пред Financial Times.

Amazon закупи Whole Foods през 2017 г за 13,7 милиарда долара, но компанията далеч не доминира на пазара на хранителни стоки, както има толкова много други сектори. Подразделението за физически магазини на компанията представлява 3,4 процента от общия бизнес и е нараснало само с около 10 процента след придобиването на Whole Foods.

Много от съкращенията, които Amazon обяви наскоро, бяха в подразделението за хранителни стоки. Той е затворил няколко от своите супермаркети и задържа планове за откриване на нови, докато се опитва да намери формат и формула, които работят. 

Физическият бизнес на компанията се бори и на други фронтове. Преди почти година Amazon каза, че затваря всички негови книжарници, 4-звездни магазини в САЩ и Обединеното кралство. Целта по онова време беше да се съсредоточи повече върху хранителните стоки, както и върху физическите магазини за дрехи. Въпреки това през последното тримесечие Amazon понесе удар от 720 милиона долара поради забавяне на плановете си за разширяване на хранителните магазини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай