Amazon планира да инвестира още 15 милиарда долара в Индия до 2030 г.

Групата за електронна търговия е инвестирала около 11 милиарда долара до момента

Amazon планира да инвестира още 15 милиарда долара в Индия до 2030 г. | StandartNews.com

Amazon планира повече от да удвои инвестициите си в Индия през следващите седем години, съобщиха от групата за електронна търговия, присъединявайки се към списък с други високопоставени американски гиганти, които увеличават ангажимента си към южноазиатския пазар след среща с премиера Нарендра Моди.

Групата за електронна търговия е инвестирала около 11 милиарда долара в Индия до момента и планира да налее още 15 милиарда долара до 2030 г. Компанията заяви миналия месец, че планира да инвестира 12,7 милиарда долара в своя облачен бизнес в южноазиатската страна до 2030 г.

Индия е ключов отвъдморски пазар за Amazon, въпреки че фирмата затвори много бизнеси в страната през последните тримесечия. Walmart, глобалният конкурент на Amazon, също е похарчил над 2,5 милиарда долара в Индия тази година.

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай каза в петък, че компанията ще отвори глобален финтех оперативен център в град GIFT в щата Гуджарат.

Посещението на Моди в САЩ привлече редица други високопоставени ангажименти тази седмица. Американската фирма за чипове Micron заяви, че ще инвестира до 825 милиона долара в първото си съоръжение за сглобяване и тестване на DRAM и NAND в Индия, докато Applied Materials обеща да инвестира 400 милиона долара за четири години в нов инженерен център в страната. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай