Amazfit изпреварва Huawei при умните часовници

Марката се превръща в една от най-популярните за Европа

Amazfit изпреварва Huawei при умните часовници | StandartNews.com

Последният доклад на Counterpoint Research, посветен на пазара на умни часовници разкрива, че марката Amazfit се е изкачила на трето място по продажби в световен мащаб. Тя измества Huawei с 9,9 милиона продадени бройки за последното тримесечие. Това е с цели 89% повече от същия период през миналата година.

Продажбите на смарт часовници на компанията отбелязват значително увеличение на няколко европейски пазара. В това число Италия, Испания и Германия. Доставките в Турция са се увеличили с цели 324% на годишна база

Компанията обяснява успеха си с добрите продажби на моделите GTR 2e, GTS 2e и T-Rex Pro. Миналия месец компанията разшири броя на своите часовници с нови представители като GTR 3 и GTS 3. Последните попълнения към гамата умни часовници на Amazfit носят множество нови функции за здраве и фитне. Моделите на компанията работят със собствената операционна система на компанията Zepp. Amazfit очаква ръстът да продължи и през четвъртото тримесечие, благодарение на насърчаването на продажбите в празничния сезон на няколко пазара.

Същевременно доставките на смарт часовници на вторите в класацията Samsung през тримесечието също достигнаха рекордно високо ниво, главно поради по-високите от очакваните продажби на Galaxy Watch 4 и Galaxy Watch 4 Classic. Apple обаче остава на върха и през това тримесечие, въпреки спад от 10% на годишна база.

Още технологични новини можете да прочетете в новата ни рубрика тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай