Алтерко представя Shelly BLU Button1 - с него интелигентният дом е само на един клик разстояние

Първото устройство от новата Bluetooth линия на Shelly е революция при интелигентния контрол на дома

Алтерко представя Shelly BLU Button1 - с него интелигентният дом е само на един клик разстояние | StandartNews.com

Първото устройство от новата Bluetooth линия на Shelly е революция при интелигентния контрол на дома

 

Shelly, част от Алтерко АД (BSE: A4L / ISIN: BG1100003166), стартира продажбите на Shelly BLU Button1, първото устройство от новата Bluetooth-базирана серия на компанията. Иновативният смарт бутон е създаден да подобри и издигне потребителското преживяване от умна автоматизация на съвсем ново ниво.

Shelly BLU Button1 е идеалното допълнение на вече съществуващия WLAN смарт бутон Shelly Button1, като разполага с алтернативен метод за контрол по време на Wi-Fi смущения или липса на сигнал. Оборудван с криптирана Bluetooth технология и поддържащ домашния стандарт BT, мобилният бутон позволява на потребителите да управляват както отделни устройства Shelly, така и предварително заложени умни сцени с едно кликване – например включване на осветлението и едновременно затваряне на щорите след залез слънце. Shelly BLU Button1 използва протокола BLE, осигурявайки бързо време за реакция по предварително зададени команди чрез приложението Shelly Cloud.

Светкавична активация на умни сцени

Shelly BLU Button1 запазва до четири действия, които да се активират чрез различни комбинации от натискания. Благодарение на малките си размери, той може лесно се побере във всеки джоб или да бъде закачен на ключодържател. С допълнителната „Find me“ функция местоположението му лесно може да бъде локирано заедно с вашите ключове. Всичко това го прави удобно решение за дистанционно управление на външно осветление или гаражни врати в обхват от 10 метра на закрито и 20 метра на открито.

Като допълнение към функциите за включване/изключване на уреди, димиране на осветлението и активиране на сцени, Shelly BLU Button1 разполага също със звукови и светлинни сигнали, криптиране и режим Hush за безшумна работа.

Дълъг живот на батерията и интелигентни функции

Благодарение на ниската консумация на енергия, лесно сменяемата клетъчна батерия в Shelly BLU Button1 издържа две години, преди да се наложи да бъде заменена. Интегрираната функция „Find me“ се включва от приложението Shelly Smart Control и активира светлинни и звукови сигнали, които гарантират, че бутонът ще бъде лесно открит от собственика си, в случай че бъде изгубен.

Shelly BLU Button1 е наличен в четири стилни цвята и може да бъде закупен от онлайн магазина на Shelly на цена от само 29.80 лева (35.80 лева с ДДС). Мултибутонът е поредната иновация в широката продуктова гама на Shelly – от интелигентни електрически крушки до релета за ролетни щори, превключватели за осветление и интелигентни контакти. С нея всяко жилищно пространство може да бъде трансформирано в цялостно свързан интелигентен дом, управляван с лекота със смартфон или гласови команди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай