Alexa ще се появи в хиляди автомобили Jaguar и Land Rover

Гласовият асистент на Amazon се появява на все повече табла, но конкуренцията с Google се засилва

Alexa ще се появи в хиляди автомобили Jaguar и Land Rover | StandartNews.com

Jaguar и Land Rover обявиха актуализация на софтуера тази седмица, която предлага дълбока интеграция на Alexa за по-новите модели техни автомобили. Ъпдейтът  на софтуера ще засегне

повече от 200 000 автомобила Jaguar и Land Rover по цял свят. Става въпрос за моделите, оборудвани с информационно-развлекателната система Pivi Pro 3.0 или по-нова версия. Това се случва след усилията на Amazon в началото на миналата година да отвори част от изкуствения интелект на Alexa, за да позволи на производителите на автомобили да интегрират по-добре софтуера в своите автомобили.

Alexa в Jaguar и Land Rover ще може да се използва без нуждата от смартфон и ще може да помага на водачите, оставяйки ги със свободни ръце при възпроизвеждане на музика, навигация до различни точки и всичко останало, на което Alexa е способна. По време на движения асистентът  ще може да чете новини и прогноза за времето. Благодарение на него ще може да се включва климатика или да заключвате/отключвате автомобила.

Много производители все още изискват от клиентите си да водят автомобилите си до дилърския център за актуализации на софтуера, но Jaguar Land Rover се присъедини към малцината, които могат да ги предоставят дистанционно.

С появата на гласовия асистент едновременно в толкова много автомобили, конкуренцията с другите гласови асистенти и най-вече този на Google става много сериозна. Той е наличен при не малко автомобилни производители, но нито една компания до сега не го е въвеждала толкова масово.

А тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай