Събота,

Акциите на Meta започнаха да се сриват

От: Катерина Митева -
145
Акциите на Meta започнаха да се сриват
A
A
A

Лоши новини за Марк Зукърбърг. Хората вече наистина не се интересуват от Facebook.

Цените на акциите на Meta, компанията-майка на социалната мрежа, се понижиха в сряда. Това се случи, след като бяха разкрити както спад на печалбата, така и за първи път - свиваща се потребителска база.

Всичко това бързо доведе спад на акциите в размер на 195 милиарда щ. долара, съобщава Bloomberg. Ако се запази, този срив от 22% може да бъде най-големият в пазарната стойност на американска компания в историята на фондовия пазар.

В момента компанията се бори с няколко проблема, които пораждат тези намаляващи печалби. От една страна, Facebook отново не успя да увеличи своите ежедневни или месечни активни потребителски бази, тъй като е изправена пред жестока конкуренция от TikTok и много други нови социални мрежи. Рекламният растеж на компанията също се забави, тъй като промените в iOS на Apple направиха целевата реклама по-трудна.

Освен това подразделението на Meta за AR и VR Reality Labs отбеляза загуба от над 10 милиарда щ. долара в първия си финансов отчет, според CNN. Цифрите не вещаят особено успешно бъдеще, смятат експертите.

А тук ще намерите още технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com