Adobe добавя задвижван от AI генератор на изображения към Photoshop

Компанията планира да пусне продукта на всички клиенти на Photoshop до края на годината

Adobe добавя задвижван от AI генератор на изображения към Photoshop | StandartNews.com

Photoshop е на път да изглежда малко по-различно.

Във вторник Adobe заяви, че включва генератор на изображения, задвижван от AI, във Photoshop, с цел „драматично ускоряване“ на начина, по който потребителите редактират своите снимки.

Инструментът, наречен Firefly, позволява на потребителите да добавят или изтриват елементи от изображения само с текстова подкана, според Adobe. Освен това може автоматично да съответства на осветлението и стила на съществуващите изображения, казаха от компанията.

Понастоящем е наличен в ново бета приложение на Photoshop. Компанията планира да пусне продукта на всички клиенти на Photoshop до края на годината.

Ходът на Adobe идва след стартирането на AI инструменти, които могат да генерират завладяваща писмена работа и изображения в отговор на потребителски указания, с потенциала да променят начина, по който хората работят, създават и комуникират помежду си.

Firefly беше пуснат през март на Adobe Summit като бета версия само за уеб. Той беше обучен върху собствената колекция на Adobe от стокови изображения, както и публично достъпни активи. Adobe нарече инструмента едно от най-успешните си бета стартирания досега, с повече от 70 милиона изображения, създадени през първия месец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай