Acronis Cyber Foundation празнува 5 години, помагайки на деца в нужда

Развивайки широка палитра от инициативи, програмата Acronis Cyber Foundation Program, заедно със своите партньори, продължава да осигурява нови образователни възможности и хуманитарна подкрепа за нуждаещите се региони

Acronis Cyber Foundation празнува 5 години, помагайки на деца в нужда | StandartNews.com

Развивайки широка палитра от инициативи, програмата Acronis Cyber Foundation Program, заедно със своите партньори, продължава да осигурява нови образователни възможности и хуманитарна подкрепа за нуждаещите се региони

 

Acronis с гордост отбелязва петата годишнина от създаването на програмата Acronis Cyber Foundation – съвкупност от инициативи, създадени, за да привлекат партньори по проекти за развитие на общностите и осигуряване на възможности за доброволчество за членовете на екипите по целия свят. Отбелязвайки пет години успех и постоянно развитие в подобряването на достъпността до образование, програмата е насочена основно към това то да бъде лесно достъпно за всички и еволюира към включването на инициативи за облекчаване на хуманитарни бедствия и екологични проекти.

Основана през 2018 г., програмата е посветена на образованието. Тя финансира построяването на училища и въвеждането на обучения за ИТ умения в различни общности по света. Програмата Acronis Cyber Foundation, реализирана в сътрудничество с партньори, е построила 18 училища в различни страни, а още пет училища са в процес на изграждане. Това начинание е от полза за 5500 ученици, които сега вече имат достъп до качествено образование. Като допълнителна подкрепа за обучението 12 училища са оборудвани с компютърни класни стаи, за да се осигури на учениците достъп до технологии и шанс да се възползват от учението в дигитална среда.

Освен с изграждането на училища, програмата е ангажирана и с образователни проекти, като досега над 14 000 души са взели участие в програми за обучение за ИТ умения с Acronis. Осигурена е и хуманитарна помощ за над 5000 души в нуждаещи се общности. Заедно с това програмата влияе директно върху участващите доброволци, осигурявайки им рядка възможност за досег с отдалечени части на света и уникално преживяване, каквото различните култури могат да предложат. 92% от доброволците в програмата  Acronis Cyber Foundation продължават своите хуманитарни усилия на ежегодна база.

„Горд съм от това, което постигнахме с  програмата Acronis Cyber Foundation”, заяви Патрик Пулвермюлер, главен изпълнителен директор на Acronis. “Инициативата за училища и програмата за обучение за ИТ умения осигуриха така необходимата подкрепа за онези, които са в нужда, разкривайки пред тях свят на нови образователни и кариерни възможности. Успехът на Acronis Cyber Foundation не би могъл да бъде постигнат без помощта на нашите партньори. Бих искал да им благодаря за постоянната подкрепа и нямам съмнение, че нашите съвместни усилия ще помогнат да допринесем за по-позитивно и благополучно бъдеще“.

Образованието има солидно и позитивно влияние в живота на всекиго, отваряйки вратите към бъдещи кариери в технологиите – една процъфтяваща индустрия. В Сингапур, в партньорство с Yellow Ribbon Fund,  програмата за ИТ обучения на Acronis Cyber Foundation е помогнала на над 120 ученици да преминат през сертификационен тренинг и да добият ценни умения, за да си подсигурят заетост. Програмата отчете, че над 70% от завършилите тренинги за ИТ умения са си осигурили заетост в рамките на един месец след приключване на курса. Програмата за ИТ умения за мигранти в Швейцария, реализирана в партньорство с Integres – организация, насочена към интегриране на имигрантите в Швейцария – е помогнала на хората от мигрантската общност в Шафхаузен да рафинират и да добият критични кариерни умения, помагайки на над 70 учащи в рамките на три години.

“Acronis Cyber Foundation представлява същите ценности, които ми дадоха куража да построя училище в село в Доминиканската република,“ заяви Себастиан Ньолтинг, управляващ директор в RNT Rausch. “Ние сме убедени, че проблеми като бедността и глада могат да бъдат разрешени по устойчив начин само чрез образование. Ето защо образованието трябва да е достъпно за всички навсякъде по света. Щастлив съм, че имаме възможността да бъдем партньор с Acronis и сега работим съвместно в посока осъществяването на тази цел.“

Успехът на Acronis Cyber Foundation е постигнат благодарение на помощта на партньорите на Acronis – доставчици на услуги, включително GoDaddy, CloudFest, RNT Rausch, Zebra Systems, Climb Channel Solutions, BusyMouse, Ubistor, както и много други. Официалният благотворителен партньор на програмата Acronis Cyber Foundation  Groundbreaker осигурява регулаторно съответствие и има грижата за всички строителни дейности в процеса на изграждането на училища.

“Acronis е важен партньор за нас от самото начало и ние сме благодарни за тяхната отдаденост в осигуряването на достъп до качествено образование за всички по света,“ заяви Леони Розберг, съосновател и управляващ директор на Groundbreaker. “Те показват колко релевантна и влиятелна е корпоративната отговорност и ние се надяваме, че могат да окуражат още повече компании от  технологичния сектор да сторят същото“.

Програмата Acronis Cyber Foundation е съсредоточена върху партньорството с други организации, за да можем заедно да постигнем промяна. Acronis кани всички бизнеси, малки и големи, да се включат в съвместните ни проекти. За партньорите, които искат да разработят свои собствени планове за общностно развитие, програмата може да съдейства с подкрепа и на други инициативи. Ако искате да се присъедините към нашата мисия или да научите повече, моля, посетете www.acronis.org.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай